Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Április 21. 19:22, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Zajlanak az új 83-as vasúti hídjának előkészítő munkálatai

Zajlanak az új 83-as vasúti hídjának előkészítő munkálatai

A tavaly októberben megkezdett kivitelezésnek egyre látványosabb munkafolyamatait figyelhetik meg azok, akik Győr, vagy éppen Vaszar felé veszik az irányt Pápáról.

A mai napon dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és dr. Áldozó Tamás polgármester, valamint Unger Tamás alpolgármester a Vaszari út végénél tekintették meg a munkálatokat. Dr. Kovács Zoltán elmondta, hogy a próbacölöpözés zajlik jelenleg ezen a helyszínen, hiszen ez elengedhetetlen ahhoz, hogy jó minőségű híd épülhessen. Hozzátette, már mintegy 5 milliárd forint értékben végeztek el munkálatokat a kivitelezők, a teljes Pápa-Győr szakaszon.

Az országgyűlési képviselő azt mondta, hogy nemcsak a pápaiaknak és a győrieknek fontos az, hogy kétszer két sávos, biztonságos és jó minőségű út épül a két város között, hanem számos egyéb település számára is nagy jelentőséggel bír ennek a gyűjtőútnak a megépítése.

Áldozó Tamás azt emelte ki, hogy a beruházás megvalósulásával a Győr felé igyekvők kikerülhetik a vasúti átjárót is, hiszen híd épül a vasút fölé, a reptéri kivezető út pedig könnyedén elérhető lesz a Vaszari út felől. Emlékeztetett rá, hogy ezzel a város keleti elkerülő útjának első szakasza is megvalósul, de szeretnék azt tovább építeni a közeljövőben. Erre készültek már fel a Téglagyári úti körforgalom kiépítésével, hiszen azt tervezik, hogy ez az út legyen majd a nagyobb forgalmat bonyolító bevezető út.

Kiss Boglárkát, a Nemzeti Infrastruktúra fejlesztő Zrt. szóvivője az építkezés részleteit ismertetve elmondta, nyomvonalon 80 százaléknál tart a humuszolás, ami azt jelenti, hogy már kirajzolódik a pálya íve.- Összeségében elmondható, hogy a kivitelező az idei évben a nagy tömegű munkákon dolgozik. Fontos, hogy ez a 2021-es évben befejeződjön, hogy a téli időszakban konszolidálódhasson a töltés. A műtárgyak építését csak ezt követően kezdhetik el. A nyár elején elkezdődik a beruházás mentén a közművek kiváltása, jelenleg folyamatban van a szolgalmi jogok ügyintézése.

- A pápai bázisrepülőtér bekötése egy 1,5 kilométer hosszú, kétszer egy sávos úton valósul meg. Itt a teljes szakaszon befejeződött a humuszolás, a vasút közelében befejeződött a töltés alapozása is és a kivitelező már a töltést építi. A bekötőút töltéséhez 91 ezer köbméternyi töltésanyagot építenek be, melyet egy Gyarmat mellett megnyitott bányából szállítanak a helyszínre - mondta a szóvivő.

Fotó: Pápa és vidéke

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.