Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Június 04. 07:32, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Weöres 60 - Ünnepi hét az iskolában

Weöres 60 - Ünnepi hét az iskolában

Hatvan éves a Pápai Weöres Sándor Általános Iskola. A jubileumot ünnepi héttel ünneplik az iskola egykori és jelenlegi tanárai, diákjai.

A hét nyitórendezvényén a Kicsinyek kórusának előadása után Véseiné Kárpáti Ágota intézményvezető-helyettes köszöntötte a jelenlévőket. Személyen hangvételű beszédében felidézte saját iskolaéveit, hiszen maga is a kiliáni iskola diákja volt, majd visszatérését az intézménybe. Mindezt a sok külső változást, amely az elmúlt 60 évben végbement. - És hiába minden külső változás, a tanároknak, gyerekeknek azóta is nap, mint nap becsengetnek. Kollégáim minden külső kihíváshoz alkalmazkodva, a gyorsuló világ változásainak megfelelve lépnek be minden egyes nap a tantermek ajtaján. Jó szándékuk megkérdőjelezhetetlen, sokuk nyugdíj előtt állva is fiatalosan, magát képezve megfelel a felgyorsult világ kihívásainak. Büszke vagyok fiatal kollégáimra is, akiknek szakmaisága, tenni akarása záloga az iskola jövőjének. Büszke vagyok minden volt és jelenlegi diákunkra, akik innen indulva találták, találják meg számításaikat. Boldog születésnapot, drága iskola - fogalmazott az intényményvezető-helyettes.

Ezt követően a történelmi egyházak képviselői szentelték fel az iskola jubileumi zászlaját, majd a 4.a osztályosok színes összeállítása szórakoztatta az ünneplőket.

A műsor után az iskola öregdiákja, dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő köszöntötte az ünnepi hét résztvevőit. A képviselő személyesn hangvételű beszédében a múltidézés játszotta a fő szerepet, majd az iskola jelenlegi tanáraihoz és diákjaihoz szólt. Azt mondta, 60 év egy iskola életében hosszú idő, ez idő alatt sok híressé vált diák koptatta az iskola padjait és remélhetőleg ez ma is így van. - Ebben van nagy felelőssége a tanáraitoknak, hiszen nem mindegy, hogy miként találkoztok az iskolával. Jókedvvel jártok ide, vagy aggódva, szorongva a tanóráktól - mondta Kovács Zoltán, sok sikert és erőt kívánva az iskola minden diákjának és tanárának.

A köszöntőt követően megnyílt az iskola történetét bemutató, tárgyi emlékekből álló kiállítás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk