Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. November 08. 10:01, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Vona: Lenhardt Balázs szembement a Jobbikkal

Vona: Lenhardt Balázs szembement a Jobbikkal

Vona Gábor közlése szerint a Jobbik-frakcióból szerdán kilépett Lenhardt Balázs az elmúlt időszakban többször ment szembe fontos ügyekben a párt és a képviselőcsoport álláspontjával.

Vona Gábor közlése szerint a Jobbik-frakcióból szerdán kilépett Lenhardt Balázs az elmúlt időszakban többször ment szembe fontos ügyekben a párt és a képviselőcsoport álláspontjával, és a kettejük közötti, romló bizalmi viszony helyreállítása többszöri kísérlete ellenére nem sikerült.

Az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében számolt be arról, hogy a kettejük közötti bizalmi viszony már 2011-ben elkezdett megromlani a Lenhardt Balázs képviselői munkájával kapcsolatos eltérő felfogásuk miatt. Innentől kezdve többször tett kísérletet a rendezésre, de nem sikerült megoldást találni - jelezte.
Vona Gábor tájékoztatása szerint Lenhardt Balázs "egyre inkább önálló pályára kezdett lépni, amely során többször ment szembe, vagy tért el a párt és a frakció által képviselt állásponttól lényeges ügyekben, előzetes egyeztetés nélkül". Ilyen eset volt például a választási regisztráció bevezetésére lehetőséget kínáló fideszes alaptörvény-módosítás. Lenhardt Balázs "ebben a súlyos kérdésben jobbikos képviselőként saját szavazatával a Fidesz-kormány hatalomkoncentrációs törekvéseit támogatta" - fogalmazott a frakcióvezető.
Ismertette azt is: a múlt héten Lenhardt Balázs jelezte, hogy Szegedi Csanád EP-képviselő ellen szeretne feljelentést tenni, mert Brüsszelből bizonyos visszaélésekről szóló információkat kapott. Frakcióülésen megvitatták a kérdést, majd arra kérte a képviselőt, hogy az elnökség előtt ismertesse terveit, ő azonban úgy döntött, hogy egyeztetés nélkül is megteszi a feljelentést. Írásban is jelezte, hogy egyeztetés nélkül, bizonytalan információkkal ne kezdjen bele a jogi lépések megtételébe, várja meg a mostani hetet, de a feljelentést megtette, és arról a sajtóosztály megkerülésével sajtótájékoztatót is szervezett - közölte Vona Gábor.
Vona Gábor tudatta: szerdai frakcióülésükön közölte, hogy a Lenhardt Balázs iránti bizalma végleg megszűnt, és megkérte, lépjen ki a képviselőcsoportból. Ennek a kérésnek az ülés végén eleget tett, miután meghallgatta a frakciótagokat, akik közül senki nem foglalt állást maradása mellett - olvasható a közleményben.
Bízik benne, hogy Lenhardt Balázs független képviselőként is kitart esküje mellett, tevékenységét nem korábbi pártja és frakciója támadása, hanem a nemzetért végzett áldozatos munkája jellemzi majd - zárta közleményét Vona Gábor.
Lenhardt Balázs szerdán közölte az MTI-vel: kilépésének közvetlen előzménye az, hogy a frakció aznap visszahívta országgyűlési jegyzői tisztségéből, mert múlt héten feljelentést tett Szegedi Csanád, a pártból korábban kilépett politikus ellen. Jelezte azt is, nem kíván azonosulni azzal az irányvonallal, amelyet a Jobbik a parlamentben képvisel, a párt vezetésével lényeges stratégiai kérdésekben 2010 óta szemben áll, ami szerinte a személyével szembeni indokolatlan bizalmatlansághoz vezetett.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.