Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Január 30. 20:32, szombat | PR
Forrás: (x)

Vitaminok, amelyeknek hajnövesztő hatása van

Vitaminok, amelyeknek hajnövesztő hatása van

A hajunk nő magától, nem kell ezért semmit tenni – mondják néhányan, ám ez sajnos nem minden esetben igaz.

Sokaknak támad problémája a megfelelő hajhosszúság elérésével, ezt a folyamatot azonban tudjuk serkenteni a megfelelő vitaminokkal. Mutatjuk, melyek ezek.

A hatékony hajnövesztő vitaminok fontosak a test számára, de nem csupán a hajunk miatt. Olyan tápanyagok ezek, amelyek az egész szervezet működésében elengedhetetlen szerepet játszanak, azaz a bevitelük, akár a táplálkozás, akár kiegészítők által nem hanyagolható el. Ha csak a hajat tartjuk szem előtt, meg kell jegyeznünk, hogy annak aktivitása teljesen változó minden embernél – előfordulhat, hogy valakinél teljes intenzitással működik, másnál rá kell segíteni a természetes módszerekkel a haj növekedésére.

A, B, C

Ez nem gyors folyamat, azonnali eredményt nem kell várni tőle. Amíg azonban dolgozunk a vitaminraktár feltöltésén, használhatjuk az elismert Gettik brand hajdúsító porát és samponját, amelyek azonnali megoldást ígérnek. De vissza a vitaminokhoz, hisz a hajnövekedéshez egészséges szervezet kialakítására van szükség. Kezdjük az ábécé sorrendjében, így először említsük meg az A-vitamint. Ez antioxidáns, azaz segít létrehozni az egészséges faggyút a testünkben, ami a haj hidratálásában is fontos szerepet játszik. Hiánya a fejbőr kiszáradásán keresztül vezet hajhulláshoz. A sorrendben a vízben oldódó B-vitamin következik, amely szerepe kiemelkedő, hiszen erősíti a tüszőket, azaz megelőzi a hajhullás kialakulását. Hogyan? Azzal, hogy segíti a vér és az oxigén eljutását a szőrtüszőkbe, ezáltal táplálja azokat. A C-vitamint is meg kell említeni, mint az egészség forrását, az erős hajhoz erre is szükség van, hiszen növeli annak ellenálló-képességét. Jelentőségét összekötik az őszülés megelőzésével.

D, E, H

A sorrendben a D-vitamin következik, amely a szőrtüszőkért felel, a hajhullás megelőzéséhez van köze. Napos időben megtermeli ezt a testünk, máskor azonban érdemes rásegíteni, mielőtt hiányából adódóan problémák jelentkezhetnek. Az E-vitamin serkenti a vérkeringést, ami a fejbőr tekintetében kiemelkedően jótékony hatással bír, gyorsabb növekedést eredményez. A sor végére maradt a H-vitamin, amelynek modernebb megnevezése a B7-vitamin, és amely a keratin képződésében játszik szerepet – az a haj szerkezetének egyik legfontosabb alkotóeleme. Ha tehát gondunk van a hajnövesztéssel, vegyük szemügyre a vitaminbevitelünket, különösen a B és az E jelűekre vonatkozóan. Tegyünk meg mindent a hajunkért, illetve a testünkért, hogy ne szenvedjen hiányt semmiben.

A fotó forrása:
Nina Buday / Shutterstock.com

Címkék: haj, hajnövesztő, vitamin

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.