Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2017. December 22. 05:00, péntek | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Visszatér a The New York Times-hoz a zaklatással megvádolt sztárújságíró

Visszatér a The New York Times-hoz a zaklatással megvádolt sztárújságíró

Visszatér a The New York Times szerkesztőségébe a november végén szexuális zaklatások vádja miatt felfüggesztett sztárújságíró, Glenn Thrush.

A hírt a szerkesztőség vezetője, Dean Baquet jelentette be, aki a Politico című lap birtokába jutott belső körlevélben tudatta: a szexuális zaklatások ügyében indult vizsgálat nyomán a lapvezetés arra a következtetésre jutott, hogy Thrusht nem bocsátják el, de két hónapra felfüggesztik. A körlevélből nem derült ki, hogy a felfüggesztés időtartama mikor jár le.

Glenn Thrush 2016 végén a Politico című laptól érkezett a The New York Timeshoz, ahol fehér házi tudósító lett. November 20-án, a Vox című hírportál közölte Laura McGann újságírónő cikkét, aki arról írt, hogy Thrush öt évvel korábban egy presszóban engedély nélkül a combjára tette a kezét és átölelte őt. Ezt követően három másik nő hasonló tapasztalatokról számolt be a portálnak, mire november végén a The New York Times felfüggesztette az újságírót és megindította a vizsgálatot. Thrush bocsánatot kért és alkoholfüggőségére hivatkozott, majd december elején jelentkezett is alkoholelvonó kúrára.

A vizsgálat során - a Vanity Fair című magazin tudósítása szerint - a The New York Times vezetői többtucatnyi embert kérdeztek ki, majd a lapvezetés leszögezte, hogy az 50 éves újságíró "oly módon viselkedett, amellyel nem értünk egyet és amelyet nem bocsáthatunk meg". Dean Baquet ugyanakkor hangsúlyozta: Glenn Thrush nem érdemli meg, hogy ezért elbocsássák, viszont részt kell vennie egy olyan terápián, amely "segít javítani a magatartásbeli problémákon".

Glenn Thrush az MSNBC televíziónak is dolgozott, ahol szintén felfüggesztették, a televízió azonban egyelőre nem kívánta kommentálni a fejleményeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.