Városlista
2020. december 3, csütörtök - Ferenc

Hírek

2017. December 22. 05:00, péntek | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Visszatér a The New York Times-hoz a zaklatással megvádolt sztárújságíró

Visszatér a The New York Times-hoz a zaklatással megvádolt sztárújságíró

Visszatér a The New York Times szerkesztőségébe a november végén szexuális zaklatások vádja miatt felfüggesztett sztárújságíró, Glenn Thrush.

A hírt a szerkesztőség vezetője, Dean Baquet jelentette be, aki a Politico című lap birtokába jutott belső körlevélben tudatta: a szexuális zaklatások ügyében indult vizsgálat nyomán a lapvezetés arra a következtetésre jutott, hogy Thrusht nem bocsátják el, de két hónapra felfüggesztik. A körlevélből nem derült ki, hogy a felfüggesztés időtartama mikor jár le.

Glenn Thrush 2016 végén a Politico című laptól érkezett a The New York Timeshoz, ahol fehér házi tudósító lett. November 20-án, a Vox című hírportál közölte Laura McGann újságírónő cikkét, aki arról írt, hogy Thrush öt évvel korábban egy presszóban engedély nélkül a combjára tette a kezét és átölelte őt. Ezt követően három másik nő hasonló tapasztalatokról számolt be a portálnak, mire november végén a The New York Times felfüggesztette az újságírót és megindította a vizsgálatot. Thrush bocsánatot kért és alkoholfüggőségére hivatkozott, majd december elején jelentkezett is alkoholelvonó kúrára.

A vizsgálat során - a Vanity Fair című magazin tudósítása szerint - a The New York Times vezetői többtucatnyi embert kérdeztek ki, majd a lapvezetés leszögezte, hogy az 50 éves újságíró "oly módon viselkedett, amellyel nem értünk egyet és amelyet nem bocsáthatunk meg". Dean Baquet ugyanakkor hangsúlyozta: Glenn Thrush nem érdemli meg, hogy ezért elbocsássák, viszont részt kell vennie egy olyan terápián, amely "segít javítani a magatartásbeli problémákon".

Glenn Thrush az MSNBC televíziónak is dolgozott, ahol szintén felfüggesztették, a televízió azonban egyelőre nem kívánta kommentálni a fejleményeket.

Ezek érdekelhetnek még

2020. December 03. 05:00, csütörtök | Külföld

Új fejezet kezdődött a járvány elleni harcban az Egyesült Királyságban

Új fejezet kezdődött a koronavírus-járvány elleni küzdelemben a Pfizer és a BioNTech vállalatok által kifejlesztett oltóanyag gyógyszerhatósági jóváhagyásával

2020. December 02. 16:03, szerda | Külföld

Nagytakarítás kezdődik az űrben

Az Európai Űrügynökség (ESA) 86 millió eurós szerződést írt alá a ClearSpace nevű svájci start-up vezette csoporttal a világ első űrszemét-eltakarító misszióját megrendelve.

2020. December 02. 13:04, szerda | Külföld

Január elején megkezdheti az oltást Hollandia

Hollandia felkészült arra, ha az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) jóváhagyja az első, SARS-CoV-2 koronavírus elleni vakcina alkalmazását, akár már január negyedike körül megkezdje az oltást

2020. December 02. 12:03, szerda | Külföld

Hamarosan ismét látogatható a párizsi Eiffel-torony

December 16-tól ismét látogatható lesz az Eiffel-torony, amely a koronavírus-járvány miatt Franciaországban kihirdetett általános karantén október 30-i kezdete óta tart zárva - jelentették be kedden Párizsban.