Városlista
2019. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2019. Szeptember 02. 17:10, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Visszaléptette egyik képviselő-jelöltjét az ellenzéki összefogás Pápán

Visszaléptette egyik képviselő-jelöltjét az ellenzéki összefogás Pápán

Lombosi Sándor a 7. választókerület jelölt-jelöltje volt, etikai okból Grőber Attila kérésére lépett vissza. A helyette induló személyt később mutatják be.

"Szinte csak a fogyatékosok írnak alá nekik" - szó szerint ezt írta le a közösségi médiában Lombosi Sándor. Grőber Attila ma délután jelentette be, hogy emiatt a mondat miatt arra kérte a képviselő-jelöltet, hogy lépjen vissza az indulástól, melyet Lombosi Sándor elfogadott. - Meg kell tanulni tisztelni egymást, még akkor is, ha mást gondolunk az élet egyes területeiről. Nehéz tisztelni az ellenfeleinket, de én olyan Pápát szeretnék, ahol ez megvalósul - idézte saját, pénteki nyilatkozatát az MSZP-s politikus, aki szerint ezzel az elvvel nem egyeztethető össze Lombosi Sándor szóban forgó mondata, melytől elhatárolódik, mind stílusában, mind tartalmában sértőnek tartja. Szerinte ez az elhatárolódás csak akkor lehet hiteles, ha megköszöni a jelölt eddigi munkáját. - Nincs más választás ebben a helyzetben. Nagyon gyorsan és egyértelműen hoztam meg a döntést. Amit ugyanis pénteken megfogalmaztam, az igaz szombatra, vasárnapra és a hét minden napjára. Amit képviselni akarok a politikában, az egy magasra tett erkölcsi mérce. Ezt átugorni kell és nem átbújni alatta - fogalmazott a polgármesterjelölt hozzátéve, ugyanezt a hozzáállást várja el a közélet más szereplőitől is.

Az ellenzéki képviselő-jelöltek bemutatásakor Grőber Attila egy etikai kódex létrehozásáról beszélt. Mint mondta, még nem került leírásra ez a dokumentum, de a közeljövőben ez meg fog történni. Ugyanakkor hangsúlyozta, a mostani visszaléptetés ennek szellemében történik, ugyanis a lelkükben már létezik az etikai kódex.

A tényleges jelöltséghez szükséges aláírások gyűjtésével kapcsolatban elhangzott, a holnapi napon fogják az íveket leadni a választási bizottságnak, kivéve a 7. körzet aláírásait, azokat a későbbiekben fogják pótolni.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 22. 21:18, kedd | Helyi

A polgármester is átvette megbízólevelét

Dr. Áldozó Tamás újraválasztott polgármester és Zsegraics Gyula önkormányzati képviselő ma késő délután vették át megbízólevelüket dr. Édes Ágnestől, a Helyi Választási Bizottság elnökétől.

2019. Október 22. 12:26, kedd | Helyi

Szavazzon, hogy melyik fejlesztést tartja a legsürgetőbbnek

Az egyik helyi hírportál szavazásra bocsát öt olyan fontos beruházási tervet, amelyek a választási kampányban merültek fel lakossági igényként.

2019. Október 22. 10:42, kedd | Helyi

Teljes terjedelmében égett egy autó Lovászpatonánál

A tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat.

2019. Október 21. 11:54, hétfő | Helyi

Újabb állandó kiállítás újul meg a Kékfestő Múzeumban

3 millió forintból modernizálják az állandó tárlatot, amely nem az első kiállítása a múzeumnak, amely új köntösben várja majd a látogatókat.