Városlista
2020. január 23, csütörtök - Zelma

Hírek

2019. Szeptember 02. 17:10, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Visszaléptette egyik képviselő-jelöltjét az ellenzéki összefogás Pápán

Visszaléptette egyik képviselő-jelöltjét az ellenzéki összefogás Pápán

Lombosi Sándor a 7. választókerület jelölt-jelöltje volt, etikai okból Grőber Attila kérésére lépett vissza. A helyette induló személyt később mutatják be.

"Szinte csak a fogyatékosok írnak alá nekik" - szó szerint ezt írta le a közösségi médiában Lombosi Sándor. Grőber Attila ma délután jelentette be, hogy emiatt a mondat miatt arra kérte a képviselő-jelöltet, hogy lépjen vissza az indulástól, melyet Lombosi Sándor elfogadott. - Meg kell tanulni tisztelni egymást, még akkor is, ha mást gondolunk az élet egyes területeiről. Nehéz tisztelni az ellenfeleinket, de én olyan Pápát szeretnék, ahol ez megvalósul - idézte saját, pénteki nyilatkozatát az MSZP-s politikus, aki szerint ezzel az elvvel nem egyeztethető össze Lombosi Sándor szóban forgó mondata, melytől elhatárolódik, mind stílusában, mind tartalmában sértőnek tartja. Szerinte ez az elhatárolódás csak akkor lehet hiteles, ha megköszöni a jelölt eddigi munkáját. - Nincs más választás ebben a helyzetben. Nagyon gyorsan és egyértelműen hoztam meg a döntést. Amit ugyanis pénteken megfogalmaztam, az igaz szombatra, vasárnapra és a hét minden napjára. Amit képviselni akarok a politikában, az egy magasra tett erkölcsi mérce. Ezt átugorni kell és nem átbújni alatta - fogalmazott a polgármesterjelölt hozzátéve, ugyanezt a hozzáállást várja el a közélet más szereplőitől is.

Az ellenzéki képviselő-jelöltek bemutatásakor Grőber Attila egy etikai kódex létrehozásáról beszélt. Mint mondta, még nem került leírásra ez a dokumentum, de a közeljövőben ez meg fog történni. Ugyanakkor hangsúlyozta, a mostani visszaléptetés ennek szellemében történik, ugyanis a lelkükben már létezik az etikai kódex.

A tényleges jelöltséghez szükséges aláírások gyűjtésével kapcsolatban elhangzott, a holnapi napon fogják az íveket leadni a választási bizottságnak, kivéve a 7. körzet aláírásait, azokat a későbbiekben fogják pótolni.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 22. 20:00, szerda | Helyi

Megjelent a Pápai Szuperinfó Esküvő Melléklete

A Nagy Napra készülő pároknak kötelezően ajánljuk!

2020. Január 22. 13:51, szerda | Helyi

Az elmúlt 30 év egyik legnagyobb önkormányzati beruházása kezdődött meg

Téglagyári út menti rendezetlen terület, valamint a Schwenczel–rét egy része válik a város értékes, a nagyközönség számára is használható, rekreációs és sport célokat szolgáló területévé.

2020. Január 22. 13:43, szerda | Helyi

Vádat emeltek az édesanya ellen, akinek a kisfia Vasembernek képzelve magát ugrott le az erkélyről

Vádat emelt a Pápai Járási Ügyészség az ellen az édesanya ellen, akinek négy és fél éves gyermeke tavaly júniusban kizuhant az erkélyről és súlyos sérülést szenvedett

2020. Január 22. 08:54, szerda | Helyi

Több elfogatóparancs volt érvényben a pápai fiatal férfi ellen

Négy hatóság is körözte a 21 éves pápai férfit.