Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2012. Február 13. 13:38, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Visszakapják pénzüket, akik bankkártyával vásároltak Malév-jegyet

Visszakapják pénzüket, akik bankkártyával vásároltak Malév-jegyet

A Magyar Bankszövetség egységes eljárásrendet készített elő tagbankjai számára a Malév leállása kapcsán felmerült bankkártyás kérdésekben.

A Bankszövetség megerősíti, hogy mindazok, akik bankkártyájukkal vásároltak Malév jegyet, a hatályos bankkártyás szabályoknak megfelelően a repülőjegy teljes árának visszatérítését kezdeményezhetik a bankkártyájukat kibocsátó banknál.

A Szövetség az elmúlt napokban sikeres egyeztetéseket folytatott az érintett piaci szereplőkkel. Ennek eredményeként egyértelművé vált, hogy a mai naptól kezdődően a későbbi időpontra váltott jeggyel rendelkező utasok is kezdeményezhetik a visszatérítést.

Mindenekelőtt fel kell venni a kapcsolatot a bankkal. Alapesetben az elektronikus repülőjegyre, számlára, az utazás részleteinek leírására, esetleges levelezésre, és általában a helyszínen reklamációs nyomtatvány kitöltésére van szükség. A bankba vinni kell minden rendelkezésre álló dokumentumot az utazással kapcsolatban.Az átfutási idő esetenként eltérő. A visszatérítés a nemzetközi bankkártyás szabályoknak megfelelően történik meg, várhatóan 3 hónapon belül.Az ügyfeleknek a visszaigénylési folyamattal kapcsolatban költségtérítést nem kell fizetniük, az adminisztrációs költségeket a bankok viselik.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Címkék: bankszövetség, malév

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 13. 08:38, szombat | Belföld

Folytatódik a Közlekedési Múzeum gyűjteményfejlesztése

Járművek restaurálásával és további beszerzésekkel folytatódik a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum (MMKM) gyűjteményének fejlesztése.

2024. Július 13. 08:37, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: megnyertük egyszer, másodszor és pénteken megnyertük harmadszor is

Három a magyar igazság: megnyertük egyszer, megnyertük másodszor és pénteken megnyertük harmadszor is

2024. Július 13. 08:35, szombat | Belföld

Nagyon erős UV-B sugárzás várható szombaton az ország nagy részén

Nagyon erős, a figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzás várható szombaton több régióban - közölte a HungaroMet Nonprofit Zrt. pénteken az MTI-vel.

2024. Július 12. 07:58, péntek | Belföld

Sok napsütés mellett néhol 40 Celsius fok fölé is melegedhet a levegő a hétvégén

Sok napsütés mellett elszórtan záporokra és zivatarokra kell számítani a hétvégén, néhol 40 Celsius fok fölé is melegedhet a levegő - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-hez.