Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Augusztus 28. 18:05, kedd | Belföld
Forrás: mti

Visszaeső orvhalász és társa ellen emelnek vádat

Visszaeső orvhalász és társa ellen emelnek vádat

Orvhalászat vétsége és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 43 éves és egy 18 éves geszti férfival szemben a Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség - közölte az ügyészség kedden az MTI-vel.

A vádlottak június elején Biharugra határában kerítőhálóval jogosulatlanul halásztak és az általuk kifogott 62,6 kilogramm súlyú hallal több mint 53 ezer forint kárt okoztak. Az elkövetőket Geszten a rendőrök igazoltatták és kiderült, hogy az első rendű vádlott ittasan vezette az általa használt és forgalomból kivont gépkocsit.

Az elsőrendű vádlott eddig három alkalommal volt bűntetve orvhalászat miatt, míg a másodrendű vádlott lopás miatt ált korábban - fiatalkorúként - bíróság előtt.

Az ügyészség az elsőrendű vádlott esetében végrehajtandó fogházbüntetésre, a másodrendű esetében pedig próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre tett indítványt a Gyulai Járásbíróság felé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.