Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Október 03. 09:02, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Villanyoszlopnak és autóbusznak ütközött egy veszélyes anyagot szállító tartálykocsi

Villanyoszlopnak és autóbusznak ütközött egy veszélyes anyagot szállító tartálykocsi

Komplex infrastruktúravédelmi gyakorlatot tartottak ma reggel a Gróf és az Ötödik utca sarkán.

Helt Ákos tű. hadnagytól, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől megtudtuk, a komplex gyakorlaton a katasztrófavédelem mindhárom szakterülete, az iparbiztonság, a tűzvédelem és a polgári védelem vett részt. A gyakorlat keretében egy veszélyes anyagot, ammóniát szállító tartálykocsi vezetője egy járdáról lelépő gyalogos miatt elrántotta a kormányt, villanyoszlopnak és autóbusznak ütközött, előbbi pedig ki is dőlt. A műveletirányítás ezt követően riasztotta a katasztrófavédelmi egységeket, melyek három szerrel vonultak a helyszínre. Pápáról két gépjárműfecskendő és egy vízszállító jármű érkezett, akik légzésvédelem mellett elvégezték a felderítést, ezután a társszervek bevonásával megkezdték a kárelhárítást. Az áramszolgáltató munkatársai kiszakaszolták az áramvezetéket, a mentőszolgálat pedig ellátta a sérülteket.

A szóvivő elmondta, életszerű gyakorlatot szerveznek, bár viszonylag ritka, hogy ennyi veszélyhelyzet egyszerre alakuljon ki, de például veszélyes anyagot szállító jármű balesete tavaly nyáron is történt a megyében. - A társszervekkel való jó együttműködés kiépítése mindannyiunk jól felfogott érdeke, illetve a rajok közötti együttműködés erősítése is fontos a tűzoltóságon belül. Mentéskor egymásra bízzuk az életünket, oda megyünk, ahonnan más elmenekül, kifejezetten fontos, hogy megbízzunk egymásban és pontosan tudjuk, hogy mit kell tenni ilyen helyzetekben - fogalmazott Helt Ákos hozzátéve, a gyakorlat kiértékelése később fog megtörténni, de véleménye szerint jó együttműködésben, gyorsan és hatékonyan történt meg a gyakorlat levezénylése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.