Városlista
2020. január 19, vasárnap - Sára

Hírek

2018. Október 24. 18:39, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu

Világbajnok lett a pápai Papp Ferenc

Világbajnok lett a pápai Papp Ferenc

Az elmúlt héten Nagyszombat (Trnava) városában, a WUAP Erőemelő Világszervezet által megrendezett – egy héten át zajló – erőemelő világbajnokságon a pápai Papp Ferenc WUAP Világszervezet Világbajnoka címet nyert fekvenyomásban, „masters három” kategóriában, mínusz kilencven kilós súlycsoportban, és ugyanígy világbajnoki bronzérmes lett felhúzásban, ugyanezen korosztályban és súlycsoportban. Míg társa, a vaszari Németh Richárd világbajnoki bronzérmes lett felhúzásban, „open” kategóriaban, mínusz 110 kg-os súlycsoportban.

Papp Ferenc közösségi oldalán, a bajnokság helyszínéről osztotta meg örömét, s mondott köszönetet a felkészüléséhez segítségnyújtóknak, a sporttevékenységét, edzésmunkáját tanácsokkal, bíztatással támogatóknak, többek között barátainak-sporttársainak, így Németh Richárdnak, Tóth Ferencnek, Szeifert Stevenak, illetve Kupcsik László többszörös világbajnok mesternek, és nem utolsó sorban családjának.

Mint Papp Ferenctől megtudtuk, két erőemelő világszervezet van, az egyik a WUAP. Ez a szervezet rendezte most idén Szlovákiában a világbajnokságát, itt huszonegy országból voltak közel hétszáz versenyzővel. A múlt hónapban, szeptemberben pedig Egerben volt a másik világszervezet, a GPC világbajnoksága, ez utóbbin harminchárom országból 1090 versenyző volt, Papp innen is két éremmel – egy ezüsttel és egy bronzzal – tért haza. Jövőre mindkét világszervezet a tengerentúlon bonyolítja le versenyét. A tervek szerint 2020-ban Magyarország ad majd helyet a WUAP-világbajnokságnak.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 19. 11:12, vasárnap | Helyi

Árokba borult egy autó a 83-ason

Győrszemere közelében történt a baleset.

2020. Január 18. 07:28, szombat | Helyi

Árokba borult egy autó Nyárád és Nemesszalók között

Lesodródott az úttestről és az út menti árokba borult egy személyautó péntek délután, a 834-es út Nyárád és Nemesszalók közötti szakaszán.

2020. Január 17. 09:43, péntek | Helyi

Ne csak egy kis felületet kaparjon le!

A jármű szélvédőjéről a pára, a jég és a hó teljes eltakarítása a járművezető kötelessége – erre hívja fel a figyelmet a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

2020. Január 16. 20:22, csütörtök | Helyi

Lakástűzben meghalt egy férfi a Vak Bottyán utcában

Meghalt egy ember Pápán, miután a Vak Bottyán utcában levő ház egyik helyiségében tűz keletkezett - írja a Veol.hu.