Városlista
2020. augusztus 4, kedd - Domonkos

Hírek

2018. Október 24. 18:39, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu

Világbajnok lett a pápai Papp Ferenc

Világbajnok lett a pápai Papp Ferenc

Az elmúlt héten Nagyszombat (Trnava) városában, a WUAP Erőemelő Világszervezet által megrendezett – egy héten át zajló – erőemelő világbajnokságon a pápai Papp Ferenc WUAP Világszervezet Világbajnoka címet nyert fekvenyomásban, „masters három” kategóriában, mínusz kilencven kilós súlycsoportban, és ugyanígy világbajnoki bronzérmes lett felhúzásban, ugyanezen korosztályban és súlycsoportban. Míg társa, a vaszari Németh Richárd világbajnoki bronzérmes lett felhúzásban, „open” kategóriaban, mínusz 110 kg-os súlycsoportban.

Papp Ferenc közösségi oldalán, a bajnokság helyszínéről osztotta meg örömét, s mondott köszönetet a felkészüléséhez segítségnyújtóknak, a sporttevékenységét, edzésmunkáját tanácsokkal, bíztatással támogatóknak, többek között barátainak-sporttársainak, így Németh Richárdnak, Tóth Ferencnek, Szeifert Stevenak, illetve Kupcsik László többszörös világbajnok mesternek, és nem utolsó sorban családjának.

Mint Papp Ferenctől megtudtuk, két erőemelő világszervezet van, az egyik a WUAP. Ez a szervezet rendezte most idén Szlovákiában a világbajnokságát, itt huszonegy országból voltak közel hétszáz versenyzővel. A múlt hónapban, szeptemberben pedig Egerben volt a másik világszervezet, a GPC világbajnoksága, ez utóbbin harminchárom országból 1090 versenyző volt, Papp innen is két éremmel – egy ezüsttel és egy bronzzal – tért haza. Jövőre mindkét világszervezet a tengerentúlon bonyolítja le versenyét. A tervek szerint 2020-ban Magyarország ad majd helyet a WUAP-világbajnokságnak.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 03. 13:46, hétfő | Helyi

Pozitív lett a koronavírus-tesztje a pápai idősotthon egyik dolgozójának

Tesztelik a Teveli úti idősotthon összes lakóját és dolgozóját, mivel az otthon egyik dolgozójának pozitív lett a koronavírus-tesztje - jelentette be Dr. Áldozó Tamás polgármester ma délutáni sajtótájékoztatóján.

2020. Augusztus 02. 19:52, vasárnap | Helyi

Győzött a Perutz Sopronban

Sopronból hozta el mindhárom pontot a pápai együttes, amely tizenegyest is hibázott.

2020. Augusztus 02. 17:53, vasárnap | Helyi

Belefulladt egy ember a nagytveli víztározóba

Nem sokkal ezelőtt egy mentőhelikopter szállt le a Nagyteveli víztározó strandjánál.

2020. Augusztus 02. 17:08, vasárnap | Helyi

Balesetet okozott a kivilágítatlan lovas

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.