Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2014. Március 15. 12:59, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Viharos szél: már kiadták a riasztást Veszprém megyére is

Viharos szél: már kiadták a riasztást Veszprém megyére is

Több megyére már kiadta a riasztást a meteorológiai szolgálat. Ezeken a területeken már a következő órákban viharossá fokozódhat a szél.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat éjfélig szóló veszélyjelzése szerint másodfokú, vagyis narancssárga figyelmezetés van érvényben Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém és Pest megyében, valamint a fővárosban. Ezeken a területeken a legerősebb széllökések az óránkénti 90 kilométeres erősséget is meghaladhatják.

Baranya, Somogy, Vas és Zala megyére citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezekben a megyékben is 70 kilométer/órásnál erősebb széllökések lehetnek.

A meteorológiai szolgálat azt írta: kora délutánig inkább csak északkeleten fordulhat elő egy-egy 60-65 kilométer/óra körüli széllökés délnyugati irányból. Majd kora délután észak felől egyre többfelé viharossá fokozódik az északnyugatira forduló szél. Mint kifejtették: az északi határ mentén délután 1 óra körül hirtelen megerősödhet a szél, az északi megyékben és a fővárosban nem sokkal ezt követően lehet viharos széllökésekre számítani. Délután 4 óra körül a Közép-Dunántúlon és az Alföldön válik sokfelé viharossá a szél. Az utóbbi térségben a legerősebb széllökések akár az óránkénti 100 kilométeres erősséget is elérhetik.

Este 7 óra körül a szél mindenütt mérséklődik. Ekkor már inkább csak az ország déli harmadán lehetnek 70 kilométer/órát elérő lökések.

Az előrejelzés szerint szombaton a hőmérséklet maximuma még eléri a 16-21 Celsius-fokot, majd délután rohamosan csökken, késő estére 5 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet.

Vasárnap a délnyugati és az északkeleti megyéket kivéve ismét sokfelé lehetnek viharos széllökések. Az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében a szélsebesség helyenként elérheti a 90-95 kilométer/órát is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:35, csütörtök | Helyi

Marton Sándor a Mi Hazánk Mozgalom támogatásával indul el a választáson

Öt évvel ezelőtt független jelöltként indult el a polgármesteri tisztségért, 5,53 %-át kapta meg a szavazatoknak.

2024. Május 08. 16:52, szerda | Helyi

Három polgármesterjelölt indul teljes csapattal az önkormányzati választáson

Áldozó Tamás (Fidesz-KDNP), Grőber Attila (Élhető, Gyarapodó Városért Egyesület és 6 ellenzéki párt) és Marton Sándor (Mi Hazánk Mozgalom) mögött áll 10-10 ember, akik indulnak az egyéni választókerületekben.

2024. Május 08. 15:30, szerda | Helyi

Így képzik a járőrkutyákat a pápai katonák - Videó!

Közös kiképzést tartottak a napokban Pápán, az MH 47. Bázisrepülőtér és az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár járőrkutya vezetői.

2024. Május 07. 15:47, kedd | Helyi

NATO hadgyakorlat egyik központja a pápai légibázis

A Swift Response a Steadfast Defender 2024 részgyakorlata, amely a NATO szövetség keleti térségét helyezi középpontba.