Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Október 04. 08:52, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Vigyázzunk az idősekre!

Vigyázzunk az idősekre!

Az Idősek Világnapját 2017. október 1-jén ünnepeltük, ám a rendőrség számára egész évben fontos az idősek biztonsága. A szépkorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények megelőzése érdekében kérjük, fogadják meg az alábbi tanácsainkat!

  • Mindenképpen gondoskodni kell az időskorú otthonának biztonságáról! Amennyiben lehetőség van arra, hogy „korszerű” riasztóberendezéssel biztosítsák a védelmet, azt feltétlenül tegyék meg. Az ajtónyitás védelmében biztonsági lánc, kémlelőnyílás, biztonsági keresztzár, valamint kedvező áron is hozzáférhető hang-, fény- és mozgásérzékelők felszerelését ajánljuk. Kertes házakban házőrző kutya tartásával nagy eséllyel megakadályozhatja az illetéktelen személyek bejutását!
  • Ha otthonában nagyobb pénzösszeget tart, azt mindig tegye biztonságos, mások által nem ismert helyre! Tanácsos lemez- vagy pénzkazettát vásárolni. A pontos hely ismerete csak Önre tartozik, azt senkinek ne mondja el és ne mutassa meg!
  • Ismeretlen eredetű eszközökkel házalókat, vagy egyéb trükkös indokokkal becsengető személyeket NE engedjen be otthonába!
  • Amennyiben valamelyik szolgáltatótól (víz, gázművek, kábel TV, elektromos szolgáltató, stb.) keresik, kérje el a hivatalos minőségét igazoló igazolványát! Ha kétsége van, kérjen visszajelzést az adott szolgáltatótól arra vonatkozólag, hogy valóban küldtek-e munkatársat, szakembert Önhöz!
  • Ha ismeretlen személy rendőrnek, illetve hivatalos személynek adja ki magát, minden esetben kérje el az arcképest igazolványát, jelvényének számát figyelje meg! Az igazolvány felmutatása kötelező!
  • A pénzváltásra, vagy túlfizetésre hivatkozókat minden esetben utasítsa vissza! Nagy valószínűséggel hamis pénzzel fizetnének, vagy kizárólag a lakásba kívánnak bejutni és értékeiket akarják felkutatni, illetve eltulajdonítani.
  • Ha elmegy otthonról, győződjön meg arról, hogy a nyílászárókat megfelelő módon zárta-e be! Lakása kulcsait soha ne rejtse el lakása, háza körül! A tolvajok, betörők nagyon leleményesek, még a legtitkosabb rejtekhelyeket is könnyedén felfedezik. A kerti munkák során használt eszközöket (létrát, fűrészt, stb.) mindig tegye el, ne könnyítse meg az elkövetők dolgát, mert az elöl hagyott eszközöket felhasználhatják a bejutáshoz!
  • Ha ismeretlen személy – unokájának, rokonának kiadva magát – telefonon felhívja, hogy balesetet szenvedett vagy egyéb tragédia történt vele és készpénzre lenne szüksége és barátját vagy munkatársát elküldené a pénzért, mindenképpen győződjön meg az információ valódiságáról és hívja fel telefonon az unokáját vagy egyéb hozzátartozót!
  • Törekedjen jó kapcsolatot ápolni a szomszédokkal! Kölcsönösen figyeljenek egymás otthonaira! Ha gyanús idegent lát lakásaik közelében, azonnal hívja a rendőrséget!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.