Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2023. Január 10. 10:05, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Vigyázzunk a gyalogosokra!

Vigyázzunk a gyalogosokra!

A rendőrök a csapadékos időben óvatosságra intik a gyalogosokat és a gépjárművezetőket egyaránt.

Pápa belterületén, 2023. január 9-én 7 óra 30 perckor egy személygépkocsi a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen ütött el egy fiatal lányt, aki fülhallgatóval, kapucniban, sötét ruházatban kelt át az úttesten. A baleset következtében a gyalogos súlyos sérülést szenvedett.

A hasonló balesetek megelőzése érdekében a pápai rendőrök az alábbiakra hívják fel a közlekedők figyelmét:

• Esős időben – különösen a kora reggeli és esti sötétségben – a csapadéktól nedves szélvédő jelentősen megnehezíti a gépjárművezetők autóból történő kilátását, ezért rendkívül fontos a gyalogátkelőhelyek, buszmegállók, iskolák előtti útszakaszok kiemelt figyelemmel és mérsékelt sebességgel történő megközelítése.

• A csapadékos, hűvös időben a gyalogosok által viselt sapka, kapucni, kézben tartott esernyő akadályozhatja a megfelelő körültekintést, az úttestre lépés előtt a szétnézést, így ezek viselése, használata esetén legyenek különösen figyelmesek az úttesten való áthaladáskor!

• Korlátozott látási viszonyok esetén, lakott területen belül is jelentősen megnöveli a gyalogosok és kerékpárosok észlelhetőségét a láthatósági mellény, ennek hiányában pedig a világos színű vagy fényvisszaverő elemeket tartalmazó felső ruházat viselése.

• Az úttestre lépés előtt a gyalogosok – saját biztonságuk érdekében – fokozottabban győződjenek meg arról, hogy biztonságosan át tudnak-e kelni az úttesten, az elsőbbséget a gépjárművek megállással biztosították-e számukra?

• Ki kell emelni, és általánosságban fontos hangsúlyozni, hogy egyre több gyalogos baleset hátterében mobil telefonok használata és egyes alkalmazások figyelemelvonó hatása áll. Az elmúlt időszakban számos baleset történt, mert a gyalogos figyelmét a mobiltelefon használata elvonta, vagy éppen zenét hallgatott fej- illetve fülhallgatóval. Az élet és egészség érdekében fontosabb a kapcsolat a külvilággal, mint a mobillal!

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.