Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. December 13. 14:15, kedd | Belföld
Forrás: Stop.hu/Autolabor.hu

Videóteszt: Suzuki SX4 2.0 DDiS 4x4 - Kimegyek a mezőre, 'oszt jóvan

Videóteszt: Suzuki SX4 2.0 DDiS 4x4 - Kimegyek a mezőre, 'oszt jóvan

Hadd pörögjön mind a négy kerék!

"A motor, ami miatt a régebbi Suzukikat szerettük, bizony nem egy pörgős benzines, ráadásul nem is a gyár fejlesztése, hanem a Fiattól érkezett 2.0 literes turbódízel. A Fiat Bravóban megismert erőforrás teljesít szolgálatot az SX4-ben is, azonban az ottani 170 lóerő helyett itt be kell érnünk 135-tel a hozzá társított 320 Nm-es maximális forgatónyomaték mellett. Azonban félreértés ne essék, bőven elegendő ez az erő az autó dinamikus mozgatásához, használatához.

Ami viszont már abszolút nem fér bele az erőforrás jó tulajdonságaiba, az a kegyetlen motorhang. A Bravónál is sajnos jellegzetesen zajos működés a kisebb teljesítmény ellenére itt még erősödött is talán. Hidegen a legzavaróbb. Olyankor úgy kerepel, mint egy ősrégi traktor, de azért menet közben is kapunk némi hangot a motortér felől, bár a menetszelet ez által (na meg a nem rossz hangszigetelésnek köszönhetően) elég minimálisan hallhatjuk csak. Kanyarokban érződik a dízel szív nagy súlya, mert inkább alulkormányzottá válik egy-egy erős kanyarvételkor az autó, mintsem a háta csúszna meg.

A sebességváltó egy hatsebességes kézi egység, mely könnyen kapcsolható, talán egy nagyon picit akadozós, de a mindennapi használatra tökéletes. Áttételezése érdekes, ugyanis 50 km/óra körüli sebességnél még nem lehet kényelmesen 5-öst kapcsolni, annyira leejti a fordulatot - 1000 környékére, és gázadásra elkezd rángatni. Ez persze nagyobb, folyamatosan tartott sebességnél jól jöhet, de azért a városban csak négy, nagy nehezen öt fokozatot használni egy dízelnél nem biztos, hogy jó spórolási módszer, főleg úgy, hogy maximális (320 Newtonméteres) nyomatékát 1500-as fordulatszámnál produkálja, tehát e főtengelyfordulat alatt már elég járatni a dinamikus haladáshoz" - a teljes tesztet elolvashatja az Autolabor.hu oldalon.

Címkék: Suzuki SX4

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni