Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Október 10. 08:10, csütörtök | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányág

Veszélyes hulladék a falu határában

Veszélyes hulladék a falu határában

Három gyanúsítottal szemben is vádemelési javaslattal élt a Pápai Rendőrkapitányság a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőügyben.

A nyomozás adatai szerint 2013. június 18-án, illetve ezt megelőzően 2013. májusának végén, közel 32 köbméter – gumimaradványokból, bontott műszaki cikk darabokból, valamint egyéb alkatrészekből álló – veszélyes hulladékot helyeztek el engedély nélkül ismeretlen személyek Mihályháza község külterületén.
Az eljárás során a rendőrök megállapították, hogy a szemét kiszállítására és tisztáson való lerakására mindkét esetben az 57 éves S. Ferenc pápai lakos adott utasítást. Első ízben a férfi maga is jelen volt a hulladék elhelyezésénél alkalmazottja, V. Béla 36 éves nagyacsádi lakos társaságában, míg 2013. június 18-án V. Béla és a 31 éves L. Gergely pápai teherautósofőr S. Ferenc tudtával hordták ki a szemetet Pápáról a település határába.
A Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a három férfi ellen hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal továbbította a helyi ügyészségnek.

A fotó illusztráció (origo.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 19:57, kedd | Helyi

Rangos sportrendezvénnyel avatják fel a Téglagyári úti Sportcentrumot

A VEDAC Dobóakadémia Évadnyitó Dobóversenyére - mely egyben Kis Károly Emlékverseny is lesz - olimpiai bajnok sportolót is várnak.

2021. Április 20. 12:51, kedd | Helyi

Előre utaltak, nem kapták meg a megvásárolt tárgyakat

2021. Április 19. 17:31, hétfő | Helyi

Városi ballagás idén sem lesz, Játékfesztivál viszont talán igen!

Az érvényben lévő járványügyi korlátozások miatt az idei évben sem lesz lehetőség a hagyományos városi ballagás megrendezésére, a nyári programok azonban elképzelhető, hogy meg lesznek tartva.

2021. Április 19. 08:02, hétfő | Helyi

Halálos baleset miatt teljes az útzár a 83-ason!

Személygépkocsi és autóbusz ütközött frontálisan Győrszemerénél.