Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Hírek

2013. Október 10. 08:10, csütörtök | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányág

Veszélyes hulladék a falu határában

Veszélyes hulladék a falu határában

Három gyanúsítottal szemben is vádemelési javaslattal élt a Pápai Rendőrkapitányság a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőügyben.

A nyomozás adatai szerint 2013. június 18-án, illetve ezt megelőzően 2013. májusának végén, közel 32 köbméter – gumimaradványokból, bontott műszaki cikk darabokból, valamint egyéb alkatrészekből álló – veszélyes hulladékot helyeztek el engedély nélkül ismeretlen személyek Mihályháza község külterületén.
Az eljárás során a rendőrök megállapították, hogy a szemét kiszállítására és tisztáson való lerakására mindkét esetben az 57 éves S. Ferenc pápai lakos adott utasítást. Első ízben a férfi maga is jelen volt a hulladék elhelyezésénél alkalmazottja, V. Béla 36 éves nagyacsádi lakos társaságában, míg 2013. június 18-án V. Béla és a 31 éves L. Gergely pápai teherautósofőr S. Ferenc tudtával hordták ki a szemetet Pápáról a település határába.
A Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a három férfi ellen hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal továbbította a helyi ügyészségnek.

A fotó illusztráció (origo.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 03. 09:06, vasárnap | Helyi

Perutz-győzelem a nyitányon!

A pápai csapat a Veszprém vármegyei labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában 3-2 arányban legyőzte Balatonalmádi csapatát.

2024. Március 02. 12:06, szombat | Helyi

Bezárja pápai üzletét a CCC!

A cipőket és kiegészítőket árusító üzletet bezárja a multinacionális vállalat.

2024. Március 01. 17:10, péntek | Helyi

Egy elveszettnek hitt élet találtatott meg!

Lovász István festőművésznek nyílt kiállítása a Pannonia Reformata múzeumban. Az Ujvári János Református Szeretetotthon lakójának életútja megindító.

2024. Március 01. 14:00, péntek | Helyi

Az új köztársasági elnök is egy kicsit pápai!

Sulyok Tamás néhány napja lett Magyarország köztársasági elnöke. Nagyapja annak a Sulyok Dezsőnek a testvére volt, aki korábbi pápai polgármester, országgyűlési képviselő volt.