Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2014. Szeptember 26. 06:00, péntek | Belföld

Végrehajtás egészségbiztosítás ellátásból – Vonható-e?

Végrehajtás egészségbiztosítás ellátásból – Vonható-e?

Vonható-e egészségbiztosítás ellátásból végrehajtás címén a hitel törlesztése? Erre szeretne választ kapni az onlinejogsebesz.hu kérdezője. Ne feledje, joga van kérdezni!

Kérdés:

Üdvözlöm!
Az érdekelne, hogy amíg terhes vagyok és már nem dolgozom vonhatnak-e a fizetésemből? Jelenleg egy végrehajtási eljárás miatt a fizetésem 33%at levonják! Adóstárs voltam szüleim devizahiteles hitelénél, amivel bedőltek és most tőlem vonnak. Párommal babát szeretnénk, de nem tudjuk, hogy ha terhes lennék, akkor is vonhatnának-e.
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel

2014. 06. 29.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!

Azt, hogy mikor lehet az ön bevételeiből levonást teljesíteni, az határozza meg, hogy milyen jellegű a tartozása és hogy milyen jogcímen kapja a bevételét. Tehát, hogy állapotos-e vagy sem, az a levonás szempontjából közömbös.
Ha állapotos lesz, és nem fog dolgozni, akkor már nem munkabért fog kapni, hanem valamilyen egészségbiztosítási ellátást. A munkabérből állapotos nő esetében is lehetne vonni, de az egészségbiztosítás ellátásaiból (táppénz, gyed, tgyás) bankhiteltartozásra nem lehet vonni.
Ugyanígy nem lehet vonni bankhiteltartozásra a gyesből és a családi pótlékból sem.
Fontos azonban, hogy ezeket az ellátásokat ne bankszámlára kapjuk, mert a bank nem fogja ellenőrizni, hogy milyen jogcímen folyt be a pénz a bankszámlájára, amikor kap egy letiltó végzést, és teljesíti azt. Azaz le fogja söpörni a teljes bankszámlát. A juttatásokat ilyenkor postai úton kell megküldetni magunknak, hogy érvényesüljön a védelem.
A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Náday Judit
ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 16. 10:33, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 24. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Június 16. 10:27, vasárnap | Belföld

Három hét van a választási plakátok eltávolítására

Még valamivel több mint három hetük van az önkormányzati, nemzetiségi és EP választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat.

2024. Június 15. 11:07, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: legyen új választás

Legyen új választás, ezt fogom képviselni - jelentette ki a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása után Karácsony Gergely a sajtó képviselőinek a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épülete előtt tartott demonstráció

2024. Június 15. 11:05, szombat | Belföld

Hitelminősítés - Varga Mihály: két hét, 3 kedvező hitelminősítői döntés

A Moody\'s és a Scope Ratings után ma este a Fitch Ratings is megerősítette Magyarország adósbesorolását, továbbra is befektetésre javasolják hazánkat - közölte a pénzügyminiszter a Facebook-oldalán a hitelminősítő pénteki döntése u