Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Október 02. 15:10, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Végeztek a régi piaccsarnok bontásával

Végeztek a régi piaccsarnok bontásával

Már csak némi törmelék maradt a meglehetősen rossz állapotú építmény helyén. Hamarosan kiírják a közbeszerzési eljárást, a nyertes kivitelezőnek egy éve lesz, hogy felépítse az új vásárcsarnokot.

A bontásra megbízott cég egy hónappal a határidő lejárata előtt végez a bontási munkálatokkal, mint ahogy azt tervezték. Rádi Róberttől, a projekt irányítását végző Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, jelenleg is folyamatban van a kivitelezői közbeszerzési eljárás előkészítése. Ez azt jelenti, hogy a tervezői költségbecslés alapján olyan eljárásrend szerint írják ki az új piac megépítését célzó közbeszerzést, amellyel három cég számára küldik ki az ajánlatkérőt, illetve rajtuk kivül bárki pályázhat a kivitelezésre. - Szeretném felhívni minden potenciális leendő kivitelező figyelmét arra, itt a lehetőség, hogy részt vegyen ebben a közbeszerzésben. Ha jó ajánlatot ad és megfelelő referenciával rendelkezik, akkor elnyerheti a piac kivitelezési munkálatait - fogalmazott Rádi Róbert hozzátéve, a közbeszerzési eljárás 45-60 napot vesz igénybe. Amennyiben eredményes lesz, ezt követően kezdődhet meg a kivitelezés, melynek a szerződéskötést követően 12 hónapon belül kell befejeződnie, ekkorra készülhet tehát el az új vásárcsarnok.

A beruházás nagyobbik részben európai uniós forrásból valósul meg, ám az elnyert 500 millió forint a költségbecslés alapján nem lesz elegendő a teljes építkezésre, a fennmaradó összeget az önkormányzat hitelfelvételből kívánja finanszírozni, melyhez kormányzati hozzájárulás szükséges. Unger Tamás ezzel kapcsolatban elmondta, információik vannak arról, hogy ez a döntés megszületett, várják az illetékes hatóságtól az írásbeli határozatot. Ezzel rendelkezésre fog állni a projekt teljes forrása. Az alpolgármester hozzátette, a piac ideiglenes helyszínén, a Fő téren az árusok megtalálták a helyüket, a tér alkalmas arra, hogy helyettesítő helyszín legyen. Ugyan az időjárás nem volt túl kegyes az első teljes piacnapon, de ez a zöldség- és gyümölcspiac költözésekor pontosan ugyanígy történt, így ez egy kimondottan jó jelnek is felfogható, hogy a pénteki piac napsütésben, egy annál nagyobb vásárt fog eredményezni - jegyezte meg humorosan Unger Tamás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.