Városlista
2022. július 2, szombat - Ottó

Hírek

2018. Október 02. 15:10, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Végeztek a régi piaccsarnok bontásával

Végeztek a régi piaccsarnok bontásával

Már csak némi törmelék maradt a meglehetősen rossz állapotú építmény helyén. Hamarosan kiírják a közbeszerzési eljárást, a nyertes kivitelezőnek egy éve lesz, hogy felépítse az új vásárcsarnokot.

A bontásra megbízott cég egy hónappal a határidő lejárata előtt végez a bontási munkálatokkal, mint ahogy azt tervezték. Rádi Róberttől, a projekt irányítását végző Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, jelenleg is folyamatban van a kivitelezői közbeszerzési eljárás előkészítése. Ez azt jelenti, hogy a tervezői költségbecslés alapján olyan eljárásrend szerint írják ki az új piac megépítését célzó közbeszerzést, amellyel három cég számára küldik ki az ajánlatkérőt, illetve rajtuk kivül bárki pályázhat a kivitelezésre. - Szeretném felhívni minden potenciális leendő kivitelező figyelmét arra, itt a lehetőség, hogy részt vegyen ebben a közbeszerzésben. Ha jó ajánlatot ad és megfelelő referenciával rendelkezik, akkor elnyerheti a piac kivitelezési munkálatait - fogalmazott Rádi Róbert hozzátéve, a közbeszerzési eljárás 45-60 napot vesz igénybe. Amennyiben eredményes lesz, ezt követően kezdődhet meg a kivitelezés, melynek a szerződéskötést követően 12 hónapon belül kell befejeződnie, ekkorra készülhet tehát el az új vásárcsarnok.

A beruházás nagyobbik részben európai uniós forrásból valósul meg, ám az elnyert 500 millió forint a költségbecslés alapján nem lesz elegendő a teljes építkezésre, a fennmaradó összeget az önkormányzat hitelfelvételből kívánja finanszírozni, melyhez kormányzati hozzájárulás szükséges. Unger Tamás ezzel kapcsolatban elmondta, információik vannak arról, hogy ez a döntés megszületett, várják az illetékes hatóságtól az írásbeli határozatot. Ezzel rendelkezésre fog állni a projekt teljes forrása. Az alpolgármester hozzátette, a piac ideiglenes helyszínén, a Fő téren az árusok megtalálták a helyüket, a tér alkalmas arra, hogy helyettesítő helyszín legyen. Ugyan az időjárás nem volt túl kegyes az első teljes piacnapon, de ez a zöldség- és gyümölcspiac költözésekor pontosan ugyanígy történt, így ez egy kimondottan jó jelnek is felfogható, hogy a pénteki piac napsütésben, egy annál nagyobb vásárt fog eredményezni - jegyezte meg humorosan Unger Tamás.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 02. 08:37, szombat | Helyi

Elfújta a szél - Elmaradt a Bagossy Brothers Company koncertje

A viharos erejű szél miatt a REND Fesztivál szervezői úgy döntöttek, hogy a zenekar és a közönség biztonsága érdekében nem tartják meg a koncertet.

2022. Július 01. 12:48, péntek | Helyi

Több súlyos bűncselekményt is elkövetett a férfi, a rendőrök eljárást indítottak ellene

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Június 30. 10:11, csütörtök | Helyi

Több ezer embert várnak a hétvégi REND Fesztiválra

A Dunántúl egész területéről érkeznek látogatók Pápára, de minden helyi érdeklődőt is szeretettel várnak a szervezők az egyébként ingyenesen látogatható programokra.