Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Június 22. 08:58, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Véget értek a Huszár lakótelepi orvosi rendelő kivitelezési munkái

Véget értek a Huszár lakótelepi orvosi rendelő kivitelezési munkái

A mozgássérült parkoló kialakításával befejeződtek a Huszár lakótelepi orvosi rendelő felújítási munkái.

A mozgássérült parkoló kialakításával befejeződtek a Huszár lakótelepi orvosi rendelő felújítási munkái, a projektzárásig adminisztrációs és pénzügyi feladatokat kell még elvégezni - közölte a mai sajtótájékoztatón Áldozó Tamás polgármester a felújított épületegyüttesben, ahol felnőtt háziorvosi körzet, gyermekorvosi körzet és védőnői szolgálat működik.
-2017 szeptemberében kezdtük meg a rendelő átalakítását. Ez volt az első olyan projekt, aminek megkezdődött a kivitelezése. A projekt nagysága miatt viszonylag gyorsan elkészültek a munkák és március elején a felújított rendelőket át tudtuk adni az egészségügyi szolgáltatóknak. Egy projektelem maradt hátra, a mozgáskorlátozott parkoló kialakítása, de május végére ez is elkészült, és már csak az adminisztrációs és pénzügyi lezárás van hátra, így ez a projekt lesz az első, amit befejezünk - tájékoztatott.

Az épület korszerűsítése során kisebb belső átalakításokat végeztek a helykihasználás optimalizálására, rendezték a helyiségkapcsolatokat, pótolták a korábban hiányzó funkciókat. Ezek az átalakítások belső válaszfalak építésével, illetve a meglévő teherhordó falakon nyílásbontással valósultak meg. A további hiányzó helyiségek pótlása céljából az épület előtti fedett, nyitott közlekedő részben beépült, az épület alapterülete 20,0 m2-rel megnőtt, a bővítményben mozgássérült WC és gyermekkocsi tároló létesült. A fejlesztés során az épület határoló falait és a zárófödémet hőszigetelték, az elavult nyílászárókat korszerű, hőszigetelt műanyag nyílászárókra cserélték. Az átalakítással érintett helyiségek új burkolatot kaptak. Az épület belső elektromos hálózatát felújították, a régi gázkazánt új, lényegesen jobb hatásfokkal működő kondenzációs gázkazánra cserélték. Ezekkel a beruházási elemekkel csökken az épület fenntartási költsége. Az épületbelsőt kifestették, a rendelő körül új járda és egy mozgássérült parkoló épült.

A városvezető a sajtótájékoztatón kiemelte, a projekt egy mozgáskorlátozott parkoló kialakítását tartalmazta, de a város további környezetrendezést is tervez.
-Most mindenki számára érthető vált, miért beszéltünk arról, hogy ezekhez a projektekhez kísérőberuházások szükségesek. Látszik, hogy a rendelő előtt van egy kőburkolatos parkolóhely, mellette kétoldalt pedig murvás, poros a terület. Ahogy ígértük, számunkra ez a beruházás akkor lesz teljes és akkor fog véget érni, ha az épület környezetét is rendezni tudjuk, további parkolók megépítésével.
Hogy ez utóbbi munkák mikor készülhetnek el, az attól függ, hogy a kormánytól mikor kapja meg a város a jóváhagyást hitelfelvételi kérelmére, hiszen az a beruházás hitelből valósul meg.

A márciusban átadott épületegyüttes első tapasztalatairól Újváry Hajnalka, az Egészségügyi Alapellátási Intézet igazgatója, nyilatkozott. Mint mondta, az épület szigetelése hozta a legnagyobb változást, hiszen most kellemes hőmérsékletben várakoznak a betegek és dolgoznak az orvosok, védőnők. A rendelők és várók komfortkörülményei jelentősen javultak és megszépültek.
-A pályázat keretében új eszközöket és bútorokat is vásárolhattunk, a váróhelyiségekben új padokat helyeztünk el, a rendelőkben egyedi, méretre gyártott munkaasztalokat készíttettünk, új szekrényeket vásároltunk a hatalmas mennyiségű iratanyagnak. Fontos, hogy egy pihenőteret is ki tudtunk alakítani az itt dolgozók számára, ez is javítja a munkakörülményeket.

A 60 millió forintos projekt hivatalosan ez év augusztus 31-én zárul - tudtuk meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.