Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Április 29. 15:13, szerda | Helyi
Forrás: Stratégiai Légiszállítási Képesség

Védőfelszerelés pápai rendelőknek, a nemzetközi közösség jóvoltából

Védőfelszerelés pápai rendelőknek, a nemzetközi közösség jóvoltából

A Stratégiai Légiszállítási Képesség nemzetközi közössége 523,000 forintot adományozott a pápai gyermekrendelőknek és a felnőtt ügyeletnek, amiből a gyermekorvosok védőfelszerelést, a felnőtt ügyelet pedig kézfertőtlenítő-adagolót vásárol.

A több mint félmillió forintot a közösség húsvéti rendezvény szervezésére szánta, de már márciusban kiderült, hogy az előttünk álló hónapok nem a közösségi tevékenységekről fognak szólni, és hogy az összegnek jobb helye lenne az egészségügyben. Így úgy döntöttek, hogy azokat a rendelőintézeteket támogatják, ahol őket és az ő családjaikat is gyógyítják a szakemberek.

Az összeg felét a pápai gyermekrendelők védőfelszerelésre költötték, így hozzájutottak 400 pár gumikesztyűhöz, 5 FFP2-es maszkhoz, több tucat fertőtlenítő oldathoz és kendőhöz, 10 védőruhához, 10 védőszemüveghez, és 50 sebészeti szájmaszkhoz. Ezek az eszközök a négy pápai gyermekorvosi rendelőnek hónapokra biztosítják majd a biztonságos ellátást.

„A világjárvány kitörése óta sokkal többet fertőtlenítünk; magunkat és a felületeket is, így a fertőtlenítőszerek gyorsan fogynak. Sajnos a koronavírus nincs tekintettel a szokásos gyerekbetegségekre, így továbbra is, ahogy eddig, folyamatosan látjuk el kis betegeinket, igaz szigorított körülmények között. Egyszerre két beteg tartózkodhat az épületben, egy a rendelőben, egy pedig a váróban, a többieknek kint kell várakozniuk, ha úgy alakul, hogy sokan összegyűlnek. A telefonos időpontegyeztetés jól működik nálunk, így ez ritkán fordul elő” mondta el Dr Schveighoffer Zita gyermekorvos.

A felnőtt ügyelet úgy döntött, hogy az összeg rájuk eső feléből kézfertőtlenítő-adagolót vesznek – melynek beszerzése folyamatban van – hogy amennyire csak lehet, vírusmentes környezetet biztosíthassanak betegeknek és szakembereknek egyaránt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.