Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. December 06. 14:20, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Közös karácsonyfa díszítés, ételfőzés és süteménykóstolás az Erzsébetvárosi Adventen

Közös karácsonyfa díszítés, ételfőzés és süteménykóstolás az Erzsébetvárosi Adventen

Lakossági kezdeményezésre olyan adventi programot szerveznek az Erzsébetvárosban, melyet mindenki magáénak érezhet. Az ünneplésen túl karitatív célt is szolgál a rendezvény, ráadásul nem kerül semmibe a városnak.

Papp András ötletgazdától megtudtuk, a városrészi napon az erzsébetvárosi óvoda részére szoktak adományokat gyűjteni, ezúttal azonban a játszótér felújítására fordítják a főzőverseny bevételét. Innen jött az ötlet, hogy karácsony előtt is összefoghatna a városrész és gyűjthetne adományt a rászoruló gyermekeknek. A helyijárat autóbuszvégállomásnál vendéglátóegységet üzemeltető fiatalember nem bánná, ha hagyománnyá válna a kezdeményezés. Mint mondta, törzsvendégei már hónapok óta gyűjtik az aprópénzt, mely szintén az adományt fogja gazdagítani, csakúgy mint a szombat délelőtt megfőtt ételek eladásából befolyt összeg.

Venczel Csaba önkormányzati képviselő különösnek és egyedülállónak nevezte az Erzsébetvárosi Adventnévre keresztelt programot, ugyanis az egy alulról jövő, lakossági kezdeményezés. Mint mondta, Papp András kezdeményezését közösen továbbgondolták, így alkalmazkodva az ünnep hangulatához, karácsonyi szárazsütemény kóstolást is szerveznek, melyre várják még a lakossági felajánlásokat. Az innen befolyt bevétel is az óvodának szánt adományt gyarapítja. - Az ünnep hangulatát szeretnénk bennsőségesebbé tenni az által, hogy az Esteházy út melletti téren az idé először felállítjuk Erzsébetváros karácsonyfáját, mely szintén lakossági adományként kerül kihelyezésre. A közös karácsonyfa feldíszítésére is a városlakókat kérjük, hiszen mindenki hozhat magával egy-egy díszt, melyet el is helyezhet a fára - mondta el az erzsébetvárosi képviselő hozzátéve, kis rendezvényben gondolkodnak, nem akarnak nagy karácsonyfát, viszont szeretnék, ha a lakók magukénak éreznék a programot és aki erre jár az úgy tekintene a karácsonyfára, mint összefogásunk, együttgondolkodásunk eredményére. A rendezvényen szombaton 13 órakor ünnepélyesen köszöntik az egybegyűlteket, az ételfőzés pedig 8 veszi kezdetét. A nap folyamán teát, forraltbort is fogyaszhatnak a lakók, a szépen feldíszített téren.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk