Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Június 19. 12:59, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Várkertfürdő - Sikeresen újraélesztettek egy öt éves fiút

Várkertfürdő - Sikeresen újraélesztettek egy öt éves fiút

Kovács Attila úszómester lélekjelenlétének köszönhetően nem történt tragédia a Várkertfürdő strandján. Tettét Pápa Város Önkormányzata pénzjutalommal köszönte meg.

Szerencsés végkimenetelű baleset történt a hétvégén a pápai Várkertfürdő strandján. - Az élménymedence sodró folyosójában tartózkodó szülők gyermeküket kétségbeesetten adták ki az ott tartózkodó egyik kollégámnak, akitől átvettem az öt éves kisfiút, majd miután úgy ítéltem meg, hogy a gyermek nem lélegzik, megkezdtem az újraélesztést. A mellkasi kompressziót követően az orrba történt befúlyások meghozták a várt eredményt, a kisfiúnál megjelentek az élet jelei és pár másodpercen belül fel is ébredt - idézte fel a történteket Kovács Attila, aki szerint minden nap fel kell hogy legyenek készülve arra, hogy hasonló esettel találkoznak. - 10 éve dolgozom úszómesterként a pápai strandon, ez idő alatt öt újraélesztés is volt a Várkertfürdő területén, de nem mindegyik kapcsolódik a vízzel, volt aki a konditeremben lett rosszul Jómagam harmadik alkalommal vettem részt újraélesztésben - tudtuk meg Kovács Attilától, aki köszönetet mondott Kürti Józsefnek, a mentőállomás vezetőjének, aki folyamatos szakmai támogatást nyújt az úszómestereknek.

Áldozó Tamás polgármester szerint mindennél fontosabb az, hogy a Várkertfürdőbe kilátogatók biztonságban érezzék magukat. A fürdő fel van készülve ilyen tömegű vendég befogadására (a baleset napján ötezren voltak - a szerk.), és baj esetén is helyt tudnak állni a Várkertfürdő úszómesterei - fogalmazott a polgármester, majd átadta Pápa Város Önkormányzatának pénzjutalmát Kovács Attilának.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.