Városlista
2021. április 18, vasárnap - Andrea

Hírek

2020. November 21. 08:17, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Várja az fiatalokat az újjászervezett pápai vízilabda sport!

Várja az fiatalokat az újjászervezett pápai vízilabda sport!

Hat évvel ezelőtt nagyon nehéz helyzetbe került a sportág Pápán, de mára újjászervezték az egyesületet, melynek stabilizálódott a működése. Egyre több fiatal választja újra a vízilabdázást a városban.

Cseh Lászlótól, a Pápai Sportegyesület technikai vezetőjétől megtudtuk, 2014-ben a TAO-ból történt kizárás után, 60-ról 18 főre csökkent a gyermekek létszáma az egyesületben, gyakorlatilag a nulláról kellett újra kezdeni az építkezést. Mindössze egyetlen csapattal tudtak indulni a bajnokságban. Anyagilag is a túlélésért küzdött az egyesület, ezt az időszakot 2018-ig az Önkormányzat és a
Várkertfürdő hathatós segítségével tudták csak átvészelni.

A sikeres, 2018-as TAO pályázattal stabilizálódott az egyesület anyagi helyzete, atavalyi szezonban már IFI /2003/ és Gyerek IV. /2008/ korosztályban is el tudtak indulni a Dunántúli Ligában. - A legfőbb célunk a létszám növelése. Plakátolunk az iskolákban, a városban, de hirdető újságokban is reklámozzuk a vízilabdát. Az elmúlt három évben ingyenes nyári táborokat szerveztünk. A jelenlegi harminc főből a legfiatalabb 2012-es, a legidősebb játékos 2003-as születésű - tudtuk meg Cseh Lászlótól, aki hozzátette, az úszás tudás már nem kitétel a jelenkezéshez, az viszont fontos, hogy a gyermek szeresse a vizet, és legyen kicsit barátságban a labdával is.

- Mint tudjuk, az úszás a legegészségesebb mozgások egyike, ehhez jön a labda. Ez a sport a koordinációs képességet fejleszti, jó erőnlétet biztosít, kiválóan edzi a testet. A víz az izületek szempontjából kifejezetten kimélő közeg, fejleszti az egész izomzatot,
jót tesz a gerincnek, és fejleszti a tüdőt. A csapatban játszás fejleszti a szociális készségeket is. Nem mellesleg a vízilabda a legeredményesebb magyar OLIMPIAI csapat sport, a maga 9 aranyérmével - hangsúlyozta a technikai vezető.

Címkék: Sport, vízilabda

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 16. 08:38, péntek | Helyi

Mi köze a Rambo című filmhez Pápa városának?

A minap közzétett Pápa Kvízünk kapcsán döbbentünk rá arra, hogy sok pápai sem tudja, hogy városunk híres szülöttei között van az a László András (Andrew Laszlo) is, aki neves operatőrként tette le a névjegyét Hollywoodban.

2021. Április 15. 14:51, csütörtök | Helyi

Mennyire ismeri Pápa városát?

Töltse ki az alábbi, tíz kérdésből álló kvízünket!

2021. Április 14. 16:17, szerda | Helyi

Orbán Viktor: Várhatóan jövő héten nyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai

Jövő héten nyithatnak a teraszok, ha megvan a három és félmillió beoltott – jelentette be szerdán a közösségi oldalán Orbán Viktor a kormányülést követően.

2021. Április 14. 08:13, szerda | Helyi

Gőgös Zoltán megvizsgáltatta, hogy hatékony-e a szervezetében a korábban kapott kínai vakcina

A korábbi szocialista politikus közösségi oldalán azt írta, hogy az elmúlt napokban szárnyra kapott, a kínai vakcina hatékonyságát megkérdőjelező hangoktól függetlenül is elvégeztette volna a vizsgálatot.