Városlista
2020. november 29, vasárnap - Taksony

Hírek

2020. November 21. 08:17, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Várja az fiatalokat az újjászervezett pápai vízilabda sport!

Várja az fiatalokat az újjászervezett pápai vízilabda sport!

Hat évvel ezelőtt nagyon nehéz helyzetbe került a sportág Pápán, de mára újjászervezték az egyesületet, melynek stabilizálódott a működése. Egyre több fiatal választja újra a vízilabdázást a városban.

Cseh Lászlótól, a Pápai Sportegyesület technikai vezetőjétől megtudtuk, 2014-ben a TAO-ból történt kizárás után, 60-ról 18 főre csökkent a gyermekek létszáma az egyesületben, gyakorlatilag a nulláról kellett újra kezdeni az építkezést. Mindössze egyetlen csapattal tudtak indulni a bajnokságban. Anyagilag is a túlélésért küzdött az egyesület, ezt az időszakot 2018-ig az Önkormányzat és a
Várkertfürdő hathatós segítségével tudták csak átvészelni.

A sikeres, 2018-as TAO pályázattal stabilizálódott az egyesület anyagi helyzete, atavalyi szezonban már IFI /2003/ és Gyerek IV. /2008/ korosztályban is el tudtak indulni a Dunántúli Ligában. - A legfőbb célunk a létszám növelése. Plakátolunk az iskolákban, a városban, de hirdető újságokban is reklámozzuk a vízilabdát. Az elmúlt három évben ingyenes nyári táborokat szerveztünk. A jelenlegi harminc főből a legfiatalabb 2012-es, a legidősebb játékos 2003-as születésű - tudtuk meg Cseh Lászlótól, aki hozzátette, az úszás tudás már nem kitétel a jelenkezéshez, az viszont fontos, hogy a gyermek szeresse a vizet, és legyen kicsit barátságban a labdával is.

- Mint tudjuk, az úszás a legegészségesebb mozgások egyike, ehhez jön a labda. Ez a sport a koordinációs képességet fejleszti, jó erőnlétet biztosít, kiválóan edzi a testet. A víz az izületek szempontjából kifejezetten kimélő közeg, fejleszti az egész izomzatot,
jót tesz a gerincnek, és fejleszti a tüdőt. A csapatban játszás fejleszti a szociális készségeket is. Nem mellesleg a vízilabda a legeredményesebb magyar OLIMPIAI csapat sport, a maga 9 aranyérmével - hangsúlyozta a technikai vezető.

Címkék: Sport, vízilabda

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 27. 09:00, péntek | Helyi

Börtön jár januártól az illegális szemétlerakásért

Pápán is súlyos gondot okoznak az illegális szemétlerakók. A városban és annak környékén rendre újra és újra felbukkannak a szemétkupacok, hiába szállítják el azokat, súlyos adófizetői forintokból.

2020. November 27. 07:31, péntek | Helyi

Elhunyt Babos János!

Csütörtökön este érkezett a szomorú hír, hogy elhunyt a fotóművész.

2020. November 26. 13:09, csütörtök | Helyi

Pápán is szervez adománygyűjtést az Élelmiszerbank

Országosan több mint 250 áruházban szervez Karácsonyi Adománygyűjtést az Élelmiszerbank a Covid-19 rászorulókat érintő hatásának enyhítésére.

2020. November 26. 12:51, csütörtök | Helyi

2,5 milliárdos vasúti fejlesztés, a Bázisrepülőtér kifutópályájának meghosszabbításával kapcsolatosan

A kormány jelentős forrást biztosít a Bázisrepülőtér fejlesztése miatt szükségessé váló vasúti fejlesztésekhez.