Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Január 07. 08:07, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Várhatóan január végétől igényelhető a bankoknál a 10+10 millió forint

Várhatóan január végétől igényelhető a bankoknál a 10+10 millió forint

Várhatóan január végétől igényelhetik a három gyermeket vállaló családok a bankoknál a 10+10 millió forintos családi otthonteremtési kedvezmény (csok) támogatást

- közölte a Bankmonitor alapító-ügyvezetője szerdán az M1 aktuális csatorna hírfolyamában.Sándorfi Balázs hozzátette, hogy részletkérdésekben még folynak az egyeztetések. Ezek lezárását, és a feladatra való saját felkészülésüket követően tudják majd a bankok fogadni az igénylőket.

Előreláthatólag a 10+10 millió forintos támogatást 7-8 pénzintézet folyósítja. Ezek lefedik a magyarországi bankpiac 80-85 százalékát, de a kör még bővülhet - jegyezte meg az ügyvezető.

Sándorfi Balázs elmondása szerint nem fordul elő sehol a világon, hogy kihirdetnek egy rendelkezést, és bankok már 4-5 nap múlva tudják kínálni az új terméket ügyfeleiknek. A részletek egyeztetése időigényes, a nyitott kérdéseket szakszerűen le kell zárni, az új feladatra megfelelően fel kell készülni - mutatott rá.

Jelezte, hogy a 10+10 millió forintos csok igénylése a múlt évhez hasonlóan maximum 30 ezer forintba kerülhet az ügyfeleknek.

A támogatásból Budapesten jelenleg egy új építésű 75 négyzetméteres lakás árának fele, vidéken, például Debrecenben pedig ugyanekkora lakás mintegy kétharmada finanszírozható.

Emlékeztetett arra, hogy a támogatást azok a házaspárok kaphatják meg, akik vállalnak három gyermeket, vagy már van három gyermekük. Emellett az utóbbi esetben a házaspár egyik tagjának negyven év alattinak kell lennie. Abban az esetben, amikor már van három gyerek a családban, mindkét szülő életkora 40 év felett is lehet.

Sándorfi Balázs jelezte: az érdeklődők számára az Emberi Erőforrások Minisztériuma egy külön telefonszámot tart fenn, amelyen tájékoztatást kaphatnak a felmerülő kérdéseikre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.