Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2023. November 11. 13:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Varga Judit szerint bevált receptjük van a népességfogyás megállítására

Varga Judit szerint bevált receptjük van a népességfogyás megállítására

Magyarországnak van egy bevált, működő receptje a demográfiai kihívásokra, a népességfogyás megállítására - mondta Varga Judit, az Országgyűlés európai ügyek bizottságának elnöke a Normalitás védelme és az együttműködés erősítése az EU többszintű kormányzásában elnevezésű rendezvényen pénteken a Parlamentben.

A politikus a CoR ECR (Európai Konzervatívok és Reformerek csoportja a Régiók Európai Bizottságában) budapesti tanulmányi napjai keretében megrendezett konferencián azt hangsúlyozta: a magyar családpolitikai intézkedések nemcsak Európában, de Európán kívül is példaértékűek.

"A magyar demográfiai politika, a népességfogyás elleni politika egyértelmű üzenet Európának. Mi nem idegen országokból érkezők betelepítésével, hanem a családok megerősítésével szeretnénk orvosolni ezt a kihívást" - magyarázta, kiemelve: a magyar kormány a migrációs folyamatok erősítése helyett a családokat, a gyermekvállalást és az otthonteremtést részesíti előnyben.

Varga Judit úgy fogalmazott: "nekünk, európai konzervatívoknak most az a feladatunk, hogy visszavezessük Európát a józan ész útjára, mert csak ez teremthet békét és biztonságot, és csak így védhető meg az európai életmód, a biztonság és a szabadság." Csakis így állítható meg a népességfogyás és garantálható a családok boldogulása - fűzte hozzá.

Marco Marsilio, a CoR ECR csoportjának elnöke és az olaszországi Abruzzo régió elnöke azt hangsúlyozta: meg kell védeni Európa értékeit, mert ezek adják a közösség stabilitását és gazdasági növekedését. "Európaiként, konzervatívként, a gyerekeink jövője érdekében kötelességünk, hogy ne feledjük el hagyományainkat, vallásunkat" - fogalmazott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során