Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Május 08. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Van hová fejlődni: az eladók fele nem mosolyog, nem köszön és nem segít!

Van hová fejlődni: az eladók fele nem mosolyog, nem köszön és nem segít!

Próbavásárláson alapuló kutatást végzett múlt év végén a Mapei Kft. 150 építőanyag és burkolatkereskedőnél. Az eredmény megdöbbentő: a lehetőségek 70 százalékát „elpuskázzák” a kereskedők az eladók nem megfelelő hozzáállása és tudása miatt. A próbavásárlások során már az első benyomás megdöbbentő volt: a felkeresett üzletek 52 százalékában nem mosolyogtak az eladók, 45 százalékukban pedig még csak nem is köszöntek.

Ennél is kedvezőtlenebb képet mutat, hogy az üzletek 59 százalékában egyáltalán nem érdeklődtek a vevő szándékáról, hogy mi a problémája, vagy éppen mit szeretne.

Édes mindegy?!

Az eladók 80 százaléka nem kezelte a próbavásárlók kifogásait, „ha nem, hát nem” attitűddel álltak a feltett kérdésekhez.

Ugyancsak rosszul fest, hogy szinte sehol (92 százalék) nem segítették gyártói akció ajánlásával az érdeklődőket, és az esetek 86 százalékában nem ajánlottak szakembert a tanácstalan vevőknek. Összességében az eladók 62 százaléka nem mutatott megfelelő szakmai felkészültséget.

Az értékesítés nem szégyen!

Az első alkalommal megrendezésre kerülő Értékesítési Akadémián hét kereskedés munkatársai vehettek részt. A rengeteg gyakorlással és szituációs gyakorlatokkal teletűzdelt három napos képzés célja az volt, hogy a résztvevők hatékony értékesítési folyamatokat építsenek fel, melyet aztán átadhatnak munkatársaiknak.

Bár a különleges képzés végén a résztvevők a MÉBKER Értékesítési Akadémia elvégzését tanúsító oklevelet vehettek át, a képzés folytatásaként egy hónapon belül minden résztvevőnél próbavásárlók jelennek meg és letesztelik az értékesítőket, majd személyes tanácsokkal segítik a további fejlődést.

„Bízunk abban, hogy a kezdeményezésünk beváltja a hozzá fűzött reményeket és javul a kereskedések forgalma – mondta Markovich Béla a Mapei Kft ügyvezetője, aki személyesen is átadta tudását a tréningen.

Hozzátette: „Azért szentelünk kiemelt figyelmet e programnak, mert az értékesítés hatékonysága az egyik olyan terület, melyre közvetlenül befolyással lehetnek a kereskedések, míg a válságot okozó külső tényezőkre nem.

Az idei évben még további két alkalommal kerül megrendezésre az a MÉBKER Értékesítési Akadémia, ahol a tervek szerint és összesen mintegy harminc partner kereskedés munkatársainak képzése fog megtörténni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár