Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Március 01. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Változik az alkohol szervezetben való jelenlétének vizsgálata

Változik az alkohol szervezetben való jelenlétének vizsgálata

Az ittasság ellenőrzése érdekében szükséges mintavételekkel kapcsolatos rendőri feladatok tárgyában egyes miniszteri rendeletek módosításáról szóló BM rendelet tervezetet közigazgatási egyeztetésre bocsátotta a Belügyminisztérium. A véleményezés végső határideje: 2014. március 5.

Az ittasság ellenőrzése érdekében szükséges mintavételekkel kapcsolatos rendőri feladatok tárgyában egyes miniszteri rendeletek módosításáról szóló miniszteri rendelet tervezetének célja a rendőri intézkedések során a szeszes ital fogyasztásából származó alkohol szervezetben való jelenlétének vizsgálata – azaz az ittasság ellenőrzése – érdekében szükséges mintavételekkel kapcsolatos egységes végrehajtási szabályok megalkotása. Jelenleg ezen szabályokat részben a belügyminiszter irányítása alá tartozó nyomozó hatóságok nyomozásának részletes szabályairól és a nyomozási cselekmények jegyzőkönyv helyett más módon való rögzítésének szabályairól szóló 23/2003. (VI. 24.) BM-IM együttes rendelet, részben az ittasság ellenőrzéséről szóló 27/2010. (OT 14.) ORFK utasítás tartalmazza. A tervezet alapvetően a hatályos szabályozást alapul véve teremti meg az egységes jogszabályi szintű szabályokat, tartalmát tekintve a hatályos szabályokat lényegében megtartva, azokon csak néhány ponton változtatva.


A jogszabálytervezet elérhető: a kormany.hu portálon.
A véleményeket a jogszabaly@bm.gov.hu e-mail címre várják.
A véleményezés végső határideje: 2014. március 5.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.