Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Február 01. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Valóban működik az elektromos cigaretta?

Valóban működik az elektromos cigaretta?

Amióta számos páciensnek sikerült leszoknia a dohányzásról elektromos cigaretta segítségével, azóta bátran merik ajánlani a szakemberek azok számára, akiknek eddig más módszer nem segített - írja a Fox News.

Az elektromos cigaretta része egy szívóka, amely folyadékot tartalmaz, benne nikotinnal és porlasztóval, amely felmelegíti a folyadékot, így az gőzzé alakul. Ezenkívül része egy akkumulátor és egy LED lámpa, ami úgy világit, mint a cigaretta vége.

A dohányosok elmondása szerint az elektronikus cigaretta jobban működik, mint a nikotintapasz vagy a rágógumi, mert stimulálja a dohányzást. A páciensek szerint az elektronikus cigaretta azért jó, mert olyan érzetet kelt, mintha valóban dohányoznának.

Szakmai körökben azonban vita van arról, hogy az elektromos cigaretta mennyire ártalmas vagy ártalmatlan. Kritikusok azt kifogásolják leginkább, hogy végső soron ez is nikotint tartalmaz. Emellett a gőz által kibocsátott anyagok szintén rákkeltőek lehetnek. Azt azonban senki nem vitatja, hogy az elektronikus cigaretta jóval kevesebb veszélyeket rejt magában, mint a dohányzás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal