Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. December 14. 08:29, szerda | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu

Vállalkozói fórumot tartottak a szakképzés változásairól

Vállalkozói fórumot tartottak a szakképzés változásairól

A fórumot a Pápai Szakképzés-szervezési Társulás szervezte. Fő témái a szakképzésben tervezett változások voltak.

Kedden délután szerény érdeklődés mellett rendezték meg a PGSZK tagintézményében (volt "Mező") azt a vállalkozói fórumot, melyen előadásokat hallgathattak meg az érdeklődők a Pápai Szakképzés-szervezési Társulás jelenéről - jövőjéről, a tanulószerződésekről illetve pályázati lehetőségekről.

Dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntőjében elmondta, hogy az elmúlt években a szakképzésben létrejött változásokat pártállástól függetlenül minden oldal támogatta. Előnyösnek tartja a pápai intézmények integrálódását, ugyanis pályázati úton több, mint 1 milliárd forintot költhetett el a pápai szakképzés.

Nagy változás lesz, hogy a pápai szakképzés jövőre a Veszprém Megyei Kormányhivatal (kamara) fenntartásába kerül - folytatta a polgármester. Ezek a változások különböző érdeksérelmekkel járhatnak, de bízunk abban, hogy összeségében előnyös változások fognak végbemenni. Mivel a pápai szakképzéssel kapcsolatban az önkormányzat rendelkezik a legtöbb tapasztalattal, fel fogjuk ajánlani segítségünket (ahogy tettük ezt eddig is a megye felé) későbbi fenntartónknak is.

Az előadók sorátUnger Tamás alpolgármester, a Pápai Szakképzés-szervezési Társulás elnöke nyitotta. Előadásában aPápai Szakképzés-szervezési Társulás jelenéről - jövőjéről, pályázati úton nyert és egyéb forrásból származó támogatásokról, azok összegéről, jövőbeni lehetőségekről szálolt be. Mint mondta, a jövő elég bizonytalan. Ahogy most látszik, a szakképzési törvény változásával csökkeni fog az országban és a megyékben működő TISZK-ek (Térségi Integrált Szakképzési Központ) száma. Veszprém megyében lehet, hogy csak egy, de maximum három lesz az eddigi öt helyett.

Nagy változás lesz még az új, gyakorlatra épülő szakképzésben az, hogymostanra visszaállt a régi értelemben vett szakmunkás képzés, mely során három év alatt lehet középfokú OKJ-s bizonyítványhoz jutni. Az eddigi előkészítő két év meg fog szűnni - mondta az alpolgármester.

A további három előadás a következő témákkal foglalkozott:

Tanulószerződéssel a munka világában:Tungli Zsuzsanna,Veszprém Megyei Kereskedelmi és lparkamara,szakképzésl tanácsadó

GoP-pátyázati lehetőségek vállalkozok, kis- és közepesvállalkozások számára 2o12-től:Varga András, Széchenyi Programiroda, páIyázati szakértő

TÁMOP. és TioP-pályázati lehetőségek váltalkozók, kis- és közepes vállatkozások számára 2o12-től.Kovács Beatrix, Széchenyi Programiroda, páIyazati szakértő.

Címkék: szakkpézés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.