Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Április 06. 19:48, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Választás 2014 - Kocsis: az exit poll alapján még bizakodóbbak vagyunk

Választás 2014 - Kocsis: az exit poll alapján még bizakodóbbak vagyunk

Az exit poll eredmények ismeretében "még bizakodóbbak vagyunk", de meg kell várni a végeredményt - jelentette ki Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója vasárnap, az országgyűlési választás hivatalos befejezését követően, este hét óra után tartott sajtótájékoztatóján, a Fidesz-KDNP eredményváró központjában, a budapesti Bálnában.

Megállapítása szerint a parlamenti választás összességében nyugodtan zajlott, az új választási rendszer jól vizsgázott, szabad és fair versenyt biztosított a jelölteknek és a jelölő szervezeteknek. Külön kitért arra, hogy a mozgássérült és a látássérült választóknak is könnyebb volt az idei voksolás.
A Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta: a mostani parlamenti választáson nagyságrendekkel kevesebb volt a jogsértés, mint a korábbiaknál.
A politikus átlagosnak minősítette a részvételi arányt, hozzátéve, hogy a végleges részvételi adatok csak később lesznek megismerhetők.
Kocsis Máté a pártszövetség nevében egyúttal köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett "a demokrácia ünnepén" határon innen és túl, valamint támogatóiknak, önkénteseiknek és a szavazás lebonyolításában részt vevőknek is.
A Nézőpont Intézet exit poll felmérése szerint a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson a Fidesz-KDNP-re a résztvevők 48 százaléka szavazott, a "kormányváltó összefogásra" 27 százalék, a Jobbikra 18 százalék, az LMP-re pedig 6 százalék.
Időközben a Fidesz-KDNP ferencvárosi eredményvárójába folyamatosan érkeznek a kormánypártok politikusai. Jelen van már mások mellett Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető, Selmeczi Gabriella, Hoppál Péter és Zsigó Róbert szóvivők, Rétvári Bence, a közigazgatási tárca államtitkára, Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese, Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár és Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, az Országos Roma Önkormányzat elnöke. A vendégek között van több határon túli magyar politikus is, így Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke és Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) új elnöke.

Címkék: választás 2014

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.