Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2020. Október 25. 08:33, vasárnap | Helyi

Vajda Péter és kora Ifjúsági Honismereti Vetélkedő – 2020/21

Vajda Péter és kora Ifjúsági Honismereti Vetélkedő – 2020/21

A beküldési-jelentkezési határidő a járványhelyzetre való tekintettel meghosszabbítva: 2020. december 1-ig!

Kedves jelentkező diákok, leendő csapattagok!

Rejtvényfüzetünkkel és 2021. januári vetélkedőnkkel szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy közeleg Vajda Péter reformkori irodalmár-természetbúvár-pedagógus-társadalomkritikus, a Pápa melletti Vanyola jeles fiának 175. halálozási évfordulója.

Az Elsősorban pápai Városbarát Egylet (EpVE) Vajda Péter Emlékprojektje ráhangolni kíván benneteket az évfordulóra, valamint felhívni a figyelmeteket Pápa és környéke reformkori vonatkozású emlékeire, illetve Vajda Péter kortársaira.

Pápa, Pápa környéki általános iskolás felső tagozatos, illetve középiskolás korosztályú, háromfős diákcsapatok jelentkezését várjuk ezen alábbi, letölthető feladatlapok online megoldásával és beküldésével.

A feladatlapok online letölthetők:

Vajda-feladatlapok-PDF

A letöltött-kinyomtatott-megoldott feladatlapokat ugyancsak online, szkennelt formában kell beküldeni az EpVE elsosorbanvan@gmail.com e-mail címére.

A járványhelyzetre való tekintettel a beküldési-jelentkezési határidőt meghosszabbítottuk 2020. november 1-ről 2020. december 1-ig!

A sikeres megoldáshoz-jelentkezéshez szeretnénk segítséget is nyújtani, ezért az alábbiakban ún. „segédleteket” helyeztünk el:

Segédlet1Segédlet2Segédlet3Segédlet4Segédlet5Segédlet6Segédlet7Segédlet8Segédlet9Segédlet10Segédlet11Segédlet12Segédlet13Segédlet14Segédlet15Segédlet16

Továbbá, ha lenne rá igény, egy előre egyeztetett decemberi vagy januári időpontban az EpVE ügyvivője, Kerecsényi Zoltán lokálpatrióta szívesen tart rendhagyó történeti-irodalmi tanórát Vajda Péterről és kortársairól a vanyolai Vajda-emlékházban a vetélkedőre jelentkező csapatok számára, ezzel is hozzájárulva a jobb felkészüléshez.

Terveink szerint a Vajda Péter és kora ifjúsági honismereti-műveltségi vetélkedőre 2021. január 20-án, szerdán 13.00 órától kerül sor a vanyolai kultúrházban. Próbálunk igazodni a vírushelyzethez. A biztonság kedvéért két verzióra készülünk, és ha szükséges, a vetélkedőt online is le tudnánk majd bonyolítani. De esetlegesen erről még később adunk tájékoztatást, addig is bízzuk a legjobbakat!
A feladatlapok kitöltéséhez sok sikert, illetve a majdani felkészüléshez jó csapatmunkát és kitartást, a jövendő versenyzéshez sok sikert kívánunk!

Várjuk a jelentkező csapatokat!

Pápa-Vanyola, 2020. október 22.

A szervezők

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.