Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2023. Október 03. 14:47, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Vagyonkezelő: A Platán előtti terület soha nem is volt parkoló

Vagyonkezelő: A Platán előtti terület soha nem is volt parkoló

Mint ismeretes, a napokban az állami tulajdonban lévő terület kezelője, az MNV Zrt. lezáratta a pápai volt Platán Szálló előtti aszfaltos területet, amelyet sokan használtak parkolás céljából.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t emailben kérdeztük a lezárás okairól, és arról, hogy miként kívánják fenntartható módon karbantartani a rendkívül gazos, szemetes területet, és a szintén rossz állapotú épületet.

Mint írják: a Pápa 5/2 hrsz-ú (Platán Szálló) ingatlan aszfalt burkolatú része nem képezi a városi parkolási hálózat részét, így az ingatlanon gépjárművek ott történő tárolására ahogyan eddig, úgy a jövőben sincs lehetőség.

Megjegyezzük továbbá, hogy az ingatlanon található épület jelentős felújításra szorul, balesetveszélyes műszaki állapotú. Ezen balesetveszélyt a helyszínen szalagok és táblák is jelezték. Annak ellenére, hogy a területet korábban szalaggal zártuk le, az ingatlanon, valamint az épület közvetlen közelében is gépjárművek parkoltak.

Társaságunk elsődleges célja, hogy személyi és vagyoni sérülésekből eredő eset ne fordulhasson elő, a területet sorompóval zártuk le, amelyről a helyi önkormányzatot előzetesen írásban és szóban is tájékoztattuk.

Tájékoztatásul jelezzük, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. az épület műszaki állapotára tekintettel beruházási intézkedéseket tervez tenni.

Címkék: parkolás, Platán

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 08. 14:28, péntek | Helyi

Két milliót loptak le a pápai lakos számlájáról telefonos csalók

A telefonáló kérésére gyanútlanul telepítette egy programot a sértett, közel 2 millió forintot emeltek le a bankszámlájáról.

2023. December 08. 08:00, péntek | Helyi

Évfolyamelsőként végzett a pápai légiforgalmi irányító

Tízhetes nyelvtanfolyamon, valamint egy tizennégy hetes légiforgalmi irányítói képzésen vehetett részt az Amerikai Egyesült Államokban Metzger András főhadnagy, az MH 47. Bázisrepülőtér katonája.

2023. December 08. 07:18, péntek | Helyi

Annyi esze sem volt, hogy... - írta Unger Tamás egy iskolai bántalmazás miatt segítséget kérő anyukáról

Egy szülő kért segítséget a Pápán Hallottam Facebook csoportban, a leírás szerint 11 éves gyermekét testileg és lelkileg is bántalmazzák az iskolában, és állítása szerint a tanároktól nem kap segítséget.