Városlista
2024. október 24, csütörtök - Salamon

Hírek

2023. Október 03. 14:47, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Vagyonkezelő: A Platán előtti terület soha nem is volt parkoló

Vagyonkezelő: A Platán előtti terület soha nem is volt parkoló

Mint ismeretes, a napokban az állami tulajdonban lévő terület kezelője, az MNV Zrt. lezáratta a pápai volt Platán Szálló előtti aszfaltos területet, amelyet sokan használtak parkolás céljából.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t emailben kérdeztük a lezárás okairól, és arról, hogy miként kívánják fenntartható módon karbantartani a rendkívül gazos, szemetes területet, és a szintén rossz állapotú épületet.

Mint írják: a Pápa 5/2 hrsz-ú (Platán Szálló) ingatlan aszfalt burkolatú része nem képezi a városi parkolási hálózat részét, így az ingatlanon gépjárművek ott történő tárolására ahogyan eddig, úgy a jövőben sincs lehetőség.

Megjegyezzük továbbá, hogy az ingatlanon található épület jelentős felújításra szorul, balesetveszélyes műszaki állapotú. Ezen balesetveszélyt a helyszínen szalagok és táblák is jelezték. Annak ellenére, hogy a területet korábban szalaggal zártuk le, az ingatlanon, valamint az épület közvetlen közelében is gépjárművek parkoltak.

Társaságunk elsődleges célja, hogy személyi és vagyoni sérülésekből eredő eset ne fordulhasson elő, a területet sorompóval zártuk le, amelyről a helyi önkormányzatot előzetesen írásban és szóban is tájékoztattuk.

Tájékoztatásul jelezzük, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. az épület műszaki állapotára tekintettel beruházási intézkedéseket tervez tenni.

Címkék: parkolás, Platán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 24. 11:14, csütörtök | Helyi

Kigyulladt egy autó a 83-ason

A tűzoltók eloltották a lángokat, forgalomkorlátozásra kell számítani.

2024. Október 23. 18:36, szerda | Helyi

Grőber Attila: Összeköt bennünket a hazánk és a szabadság szeretete

Az 1956-os forradalom 68. évfordulóján a polgármester a közös emlékezés fontosságát hangsúlyozta, hiszen ilyenkor összefognak azok, akik a hétköznapokban eltérően gondolkodnak a világ dolgairól.

2024. Október 23. 08:18, szerda | Helyi

Pápai légtornász sikerek!

A Pápai Cirkuszművészeti Egyesület, és a Pápai Légtorna Sportegyesület sportolói is kiemelkedő eredményeket értek el, a közelmúltban lezajlott országos és világversenyeken.

2024. Október 22. 14:03, kedd | Helyi

Nem állnak le a csalók, minden megtakarítását elszedték a pápai nyugdíjastól

A sértettel egy adathalász programot telepíttettek a csalók a telefonjára.