Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Június 01. 07:40, péntek | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu (Sz.Zs.)

Vágó István járt városunkban!

Vágó István járt városunkban!

Az országosan ismert TV-s személyiség a pápai Petőfi Asztaltársaság meghívására érkezett, tiszteletére zsúfolásig megtelt a Boszorkánykonyha Étterem emeleti terme.

Egy jó hangulatú, szórakoztató és egyben baráti beszélgetésen ismerhették meg a jelenlévők Vágó István élettörténetét, világlátását, politikai és erkölcsi hovatartozását. Az összejövetel a „Legyen ön is demokrata!” - címet kapta, utalva a népszerű televíziós játékra valamint a mai politikai helyzetre is.


Az összejövetelt megelőző városnézés. Vágót lenyűgözte a Református Kollégiumban kiállított múmia, valamint a Petőfi emlékek.

A beszélgetés elején - szokásához híven - Kerecsényi Zoltán, a Petőfi Asztaltársaság ügyvivője mutatta be a Kvízmestert. "A Nagy Tudáspróba, Az Ország Tesztje, Nekünk 80, Legyen Ön is milliomos!, Pókerarc, Párbaj, átVágó… Nincs ma olyan ember Magyarországon, aki legalább egyet ne ismerne a fent említett műveltségi játékok közül. Vágó István neve olyan szinten vált eggyé a műveltség szóval, mint a humor szavunk Hofi Géza nevével."

Vágó István soha nem akart televíziós műsorvezető lenni, ám a ’70-es évek derekán jelentkezett a Riporter kerestetik című műsorba, amelynek az első tizenkét helyezettje automatikusan bekerült Vitray Tamás riporterstúdiójába. "Én nem akartam vetélkedős műsorvezető lenni, azért jelentkeztem riporternek, mert inkább valami közéleti vagy külpolitikai területre szerettem volna elhelyezkedni, de belecsöppentem a vetélkedőbe és ottmaradtam" - mondta.

A Grőber Attilával és Kerecsényi Zoltánnal folytatott beszélgetésen a televíziózástól a műveltség mai helyzetén át Fábry Sándorig és a politikai helyzetig sok minden szóba került. Vágó István szerint a televízió mindig olyan, amilyenek a nézők. - Régen azokat a vetélkedőket nézték szívesen az emberek, ahol náluk műveltebb játékosokat láthattak. Ezzel szemben ma arra kíváncsiak, aki náluk kevésbé művelt mondván "mit keres ott, ha még ezt sem tudja". Igaz ez a híradókra is, melyek manapság inkábbKékfény-adások lettek. Itt nem tudatos népbutításról van szó, mint ahogy sokan mondják, sokkal inkább szakmai népbutítás van.
- Nézik, hogy ki, mi iránt érdeklődik, nézik, hogy a híradóban mely híreket nézik végig és ezért úgy döntenek a szerkesztők, hogy olyan híreket adnak le, amelyben a gyilkolás, baleset és a dráma kap szerepet. Ha nézettebb az adás, drágábban tudják értékesíteni a hirdetéseket, így többet tudnak keresni - mondta.

Vágó István politikai meggyőződését sem rejtett véka alá. A Gyurcsány Ferencet és pártját nyíltan támogató közéleti személyiség szerint a jelenlegi vezetés "hülyének nézi" az embereket. Mint mondta a Nemzeti Konzultáció kérdőíveiben is olyan kérdésekszerepelnek, melyek magukban rejtik a választ. Példaként említette a minimálbér emelésére vonatkozó kérdést: "Minden jóérzésű ember szeretné, hogy megemeljék Magyarországon a minimálbért. De látni kell azt is, hogy a vállalkozások képtelenek többet fizetni, sokan csak elbocsátások árán tudnának fizetést emelni" - mondta.

Az összejövetel végén aztán a közönség is feltehette kérdéseit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk