Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Február 29. 09:09, szombat | Belföld
Forrás: mti

Vadvilág napot rendeznek kedden a fővárosi Állatkertben

Vadvilág napot rendeznek kedden a fővárosi Állatkertben

A vadvilág napja alkalmából március 3-án, kedden állatbemutatókkal, látványetetésekkel, filmvetítésekkel, kreatív alkotóműhellyel, állomáspontos játékkal és több más programmal várja az érdeklődőket a fővárosi állatkert.

A világnapról 2013-ban döntött az ENSZ Közgyűlése, hogy évről évre felhívják a figyelmet az élővilágot fenyegető veszélyekre. Március 3-án a bolygó szinte minden országában programokat tartanak - tájékoztatta az intézmény pénteken az MTI-t.

Mint írták, a Budapesti Állatkertben a Varázshegyben a biológiai sokféleség védelmével kapcsolatos programok várják a nagyközönséget, elsősorban az iskolai csoportokat. Többek között a veszélyeztetett fajok nemzetközi kereskedelmének szabályozásáról, az orrszarvúak és a vadlovak védelméről, a Bükk vadvilágáról, az állatkerti vadállatmentésről, a felelős állattartásról és az év emlősének számító vidráról is sok érdekességet lehet megtudni.

A programok megvalósításában az Állatkert több partnere részt vesz, köztük az Agrárminisztérium (CITES Igazgatási Hatóság), a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, a Herman Ottó Intézet, a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóságának természetvédelmi őrszolgálata, a Jane Goodall Intézet, a Természetfilm.hu Tudományos Filmműhely és a Filmdzsungel Stúdió.

Az Állatkert különleges kedvezményt is kínál a vadvilág napja alkalmából. Ezen a napon az állat- vagy növénymaszkban, illetve állatot vagy növényt ábrázoló plüssel érkező 18 éven aluli diákok jelképes áron, 200 forintos belépőjeggyel kereshetik fel a városligeti intézményt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.