Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2024. Január 18. 09:21, csütörtök | Kék hírek
Forrás: Ügyészség

Vádemelés a tapolcai ámokfutó ellen - Videó

Vádemelés a tapolcai ámokfutó ellen - Videó

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki személygépkocsival, majd egy tehergépkocsival ámokfutóként közlekedve többek életét veszélyeztette és több autót is megrongált Tapolcán és környékén

A vádirat szerint az ötvenes éveiben járó férfi 2021 áprilisában a Káli-medencében személygépkocsival közlekedett, amikor egy őt előző autóra ráhúzva a kormányt, annak szándékosan nekiütközött úgy, hogy a leszorított gépkocsi az árokba hajtott, majd felborult. A férfi vezetői engedélyét a rendőrök a helyszínen elvették.

A férfi ugyanezen a napon egy kisteherautóval újra útnak indult és Tapolcán – észlelve a forgalom miatt feltorlódott kocsisort, azt kikerülve – áttért a menetiránnyal ellentétes sávba, majd a szembejövő, továbbhaladását akadályozó személygépkocsinak többször nekiütközött. Ezt követően egy gyalogátkelőhely előtt álló járműnek ment neki, ahonnan szintén megállás nélkül hajtott tovább, majd a záróvonalat átlépve kezdett előzésbe, miközben az előzött jármű oldalának ütközött. A vétlen autós megpróbálta megállítani az ámokfutót, de ez nem sikerült, a férfi újból ráhúzta a kormányt és nekihajtott.

A férfi röviddel ezután visszafordult, majd a forgalmi sávját elhagyva több közlekedési táblát is kidöntött, amelyek egyike egy szembejövő járműnek csapódott.

A férfi visszaért egyik balesetének helyszíneléséhez, ahol az álló kocsisort akarta kikerülni. A rendőrök meg akarták állítani, a férfi azonban kivonta magát az intézkedés alól, és sebességét növelve, autóját a rendőrök felé kormányozva , a szembejövő sávon keresztül felhajtott a bal oldali útpadkára azért, hogy a helyszínelő rendőröket elüsse. A balesetet a két hivatalos személy úgy tudta elkerülni, hogy elfutott a gépkocsi elől. Az ámokfutót végül pár méterrel arrébb egy szembejövő járművel történt frontális ütközés állította meg.

Személyi sérülés egyik balesetnél sem történt, a vétlen autókban több, mint tíz millió forintos kár keletkezett.


A regionális nyomozó ügyészség több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete, közúti veszélyeztetés, rongálás és cserbenhagyás miatt emelt vádat – az elkövetést után közel egy évig kényszerintézkedés alatt álló – férfi ellen a Veszprémi Törvényszéken. Vádiratában az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság ítélje a férfit végrehajtandó börtönbüntetésre, végleges hatályú járművezetéstől eltiltásra, továbbá rendelje el a tehergépkocsi elkobzását, és – a lopás miatt korábban kiszabott – próbaidőre felfüggesztett 1 év szabadságvesztés végrehajtását.

Címkék: ügyészségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.