Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Április 14. 18:10, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki megpróbálta elvenni egy rendőr fegyverét

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki megpróbálta elvenni egy rendőr fegyverét

Emberölés előkészülete miatt vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség az ellen a férfi ellen, aki 2020 októberében megpróbálta elvenni egy járőr fegyverét egy budapesti bevásárlóközpontnál lévő buszpályaudvaron

- közölte Costopulos Orestis főügyészhelyettes csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben felidézte: 2020. október 2-án délután a Készenléti Rendőrség állományába tartozó rendőrök közbiztonsági ellenőrzésre érkeztek a pályaudvarra. Ugyanebben az időben a buszvégállomáson tartózkodott a vádlott, egy 25 éves férfi, akivel exbarátnője akkor közölte, hogy korábbi szakításukat véglegesnek tekinti.

A fiatalember a hallottaktól indulatos lett és kijelentette, öngyilkosságot fog elkövetni, de előtte lelövi a helyszínen lévő rendőröket is - írta a főügyészhelyettes.

A férfi egy szolgálati kisbusz takarásában közelítette meg a gépjárműnél várakozó egyenruhás járőröket, majd az egyik, neki háttal álló rendőr mögé lépett és megpróbálta elvenni szolgálati lőfegyverét. A rendőr a fegyver elvételét megakadályozta. Társaival megbilincselték. A férfi kérdésükre megismételte az általa korábban mondottakat, miszerint gyilkosság és öngyilkosság céljából akarta a fegyvert megszerezni.

A Központi Nyomozó Főügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság halmazati büntetésül ítélje a - mintegy másfél évig személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés hatálya alatt álló - vádlottat végrehajtandó börtönbüntetésre és írjon elő számára indulatkezelési terápián történő részvételt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.