Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Február 07. 10:20, szerda | Belföld
Forrás: mti

Amerikai cégek üzleti partnerének kiadva magát csalt ki pénzt a nő

Amerikai cégek üzleti partnerének kiadva magát csalt ki pénzt a nő

Bűnsegédként elkövetett csalás miatt emelt vádat az ügyészség egy nő ellen, aki jogtalanul szerzett pénzt amerikai gazdasági társaságoktól a cégek elektronikus levelezési rendszeréhez hozzáférve

- közölte a Veszprém Megyei Főügyészség szerdán. A 22 éves vádlott kameruni élettársával 2015 januárjában kft.-t alapított, és annak nevében bankszámlákat nyitott.

A vádirat alapján két amerikai gazdasági társaság elektronikus levelezéséhez hozzáférve a cégek üzleti partnerének adták ki magukat úgy, hogy a ténylegeshez hasonló e-mail-címről küldtek hamis számlát, illetve levelet a sértetteknek.

Az ügy atlantai székhelyű sértettjének 2015 júliusában hamis számlát küldtek a vádlott cégének bankszámlaszámával, melyre a társaság több mint 28 ezer dollárt utalt. A mintegy 7 millió 750 ezer forintból a vádlott élettársa gépkocsit vásárolt, a pénz jelentős részét pedig felélték.

Az ügy másik, Kentucky államban működő sértettje az egyik kínai gazdasági partnere felé fennálló tartozását illetően kapott megtévesztő e-mailt, melyben a vádlott a cég nevében a tartozást követelte. Az amerikai társaság ezek után mintegy 17 millió forintot utalt a vádlott cégének bankszámlájára, ezt az összeget 2016 májusában a nyomozóhatóság lefoglalta - tájékoztatott a főügyészség.

Címkék: vádemelés, veszprém

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.