Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Július 20. 09:42, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu(Szalóky Zsolt), Ügyészség

Vádat emeltek a barátja halálát okozó 21 éves férfi ellen

Vádat emeltek a barátja halálát okozó 21 éves férfi ellen

Vádat emelt a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 21 éves férfival szemben, aki 2019 decemberében ittasan okozott halálos közúti balesetet Pápa közelében.

A vádirat szerint a fiatal férfi sohasem rendelkezett jogosítvánnyal, ennek ellenére korábban is számos alkalommal vezetett, a balesetet megelőző két évben hatszor folyt ellene emiatt szabálysértési eljárás.

A vádlott vezetői engedély hiányában és a szabálysértési eljárások során többször is kiszabott járművezetéstől eltiltás ellenére saját autót vásárolt magának, mellyel egy rossz minőségű mellékúton 2019. december 29-én késő délután ittasan, Gecse irányából Vaszar felé közlekedett, mellette pedig a jobb oldali ülésben 23 éves barátja foglalt helyet.

A terhelt a rossz útviszonyokra figyelmeztető táblák, illetve a 40 km/órás sebességkorlátozás ellenére 105-115 km/órás sebességgel haladt, amikor a személygépkocsi kerekei megcsúsztak, az autó sodródni kezdett, majd a baloldali árokba csúszott, ahol továbbsodródása után az árokfalnak ütközött, végül pedig az út melletti villanyoszlopnak csapódva állt meg.

A baleset következtében a jobb első ülésen utazó fiatal olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt.

Az ügyészség halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolja a jármű vezetőjét, akivel szemben az előkészítő ülésen történő beismerése és a tárgyalásról történő lemondása esetére mértékes indítványt is előterjesztett, melyben 5 év börtönbüntetés, 5 év közügyek gyakorlásától történő eltiltás, valamint 10 év járművezetéstől eltiltás kiszabását látja szükségesnek a bűncselekmény miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék