Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Szeptember 02. 10:37, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Vádat emeltek a 29 éves férfi ellen, aki miatt két fiatal halt meg Csót és Pápaterszér között

Vádat emeltek a 29 éves férfi ellen, aki miatt két fiatal halt meg Csót és Pápaterszér között

A Veszprémi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki 2020. februárjában okozott súlyos, két fiatalember halálával járó balesetet.

A vádirat szerint a 29 éves férfi 2020. február 17-én a délelőtti órákban egy utassal Csót felől Pápateszér irányába közlekedett személygépkocsijával és a hozzá kapcsolt utánfutóval. A férfi előtt három járműből álló kocsisor haladt, melyet a vádlott előzni kezdett. Két járművet megelőzött, majd a harmadik előzésébe kezdett egy be nem látható, jelzőtáblával is előjelzett bukkanóban, a záróvonalat átlépve, a számára előírt maximum 70 km/h-t meghaladó 110-120 km/h sebességgel. Az előzés után nem tért vissza a forgalmi sávjába, hanem a bal oldali sávban maradva a bukkanó tetején vette észre a vele szemben szabályosan érkező személygépkocsit, melyben ketten utaztak. Mindkét jármű vészfékezett, azonban az ütközést nem tudták elkerülni. A vétlen autó sofőrje és utasa az ütközés következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen elhunytak. Az ütközés után a vétlen gépkocsi kigyulladt.

A balesetben a vádlott által vezetett személygépkocsi utasa is 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására tett indítványt az elbírálásra illetékes Pápai Járásbíróságnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.