Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2021. Június 25. 19:48, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Vadászati kiállítás nyílt az Esterházy-kastélyban

Vadászati kiállítás nyílt az Esterházy-kastélyban

A kastély nyugati tornyában berendezett kiállítás a 18 év alattiak számára ingyenesen tekinthető meg, szombattól.

Az Országos Magyar Vadászkamara Veszprém Megyei Területi Szervezete és az Esterházy-kastély Vadászat a művészetben, művészet a vadászatban címmel mutat be kiállítás szombattól. A tárlat az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti világkiállításhoz kapcsolódik - derült ki a ma délutáni kiállításmegnyitón, amelyen dr. Áldozó Tamás polgármester és Pap Gyula, a Veszprém Megyei Vadászkamara elnöke köszöntötte a megnyitó résztvevőit.

A polgármester azt mondta, szkeptikus volt a tárlatot illetően, hiszen a korábban látott vadászkiállítások nem nyerték el a tetszését, ez viszont igen, mivel a nagy vadászegyéniségek megidézésével, a vadászat korábbi tárgyi emlékeinek bemutatásával, tablókkal kiegészítve szép képet nyújt a vadászatról, az erdőről, a természetről. - A kiállítás a látogató számára belépés lehet a vadászat világába, belépés a természetbe, ami itt van körülöttünk, de sokan talán nehezen vesznek róla tudomástItt a látogató testközelből megtapasztalhatja, hogy mekkorák is ezek a vadak a valóságban, hogy hogyan is néznek ki igazából. Ha körülnézünk, láthatjuk, hogy nagyon sok hasznos információt tartalmaz a tárlat - tette hozzá a városvezető.

Pap Gyula, a Veszprém Megyei Vadászkamara elnöke köszöntőjében elmondta, cél a vadászok, a vadászat megismertetése volt elsősorban a gyermekekkel, a fiatalokkal. – A vadászat egy olyan érték Magyarországon, mint a kalocsai paprika vagy a tokaji aszú és a világkiállítás ezt hivatott tükrözni és büszkék vagyunk arra, hogy a megyében aktív részesei lehetünk ennek a nagyszabású eseménynek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.