Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Június 19. 17:51, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Vadai Ágnes: Ki kell söpörni Orbán velejéig romlott rendszerét az országból

Vadai Ágnes: Ki kell söpörni Orbán velejéig romlott rendszerét az országból

A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője Pápán és környékén járt országjárásának egyik állomásaként. Többek között volt a rendőrségen, a Bázisrepülőtéren, Vanyolán és a csóti hadifogolytábor emlékmúzeumban is.

A Gyurcsány-kormány honvédelmi államtitkára sajtótájékoztatóján sajnálatát fejezte ki, hogy az mszp-s kormányok alatt megvalósult beruházások után a pápai Bázisrepülőtéren nem történtek további fejlesztéseket. Szerinte a jelenlegi kormány nem támogatja morálisan a rendőrséget, mivel még mindig érezteti hatását a Balsai-jelentés, mely szerint a rendőrök hazudnak.

Országjárását összegezve elmondta, tapasztalatai szerint az ország nagyon rossz helyzetben van. - A félelem légköre uralkodik Magyarországon, nagyjából az 50-es évek Rákosi-rendszerét lehet tapasztalni. Az emberek félnek beszélni a politikáról és tragikus létbizonytalanságban élnek. Ebből a kiút nem lehet más, mint Orbán velejéig rohadt rendszerének kisöprése ebből az országból. Mint mondta, ennek eszköze a közös ellenzéki lista állítása, közös ellenzéki jelöltekkel, közös ellenzéki miniszterelnök-jelölttel. Az ő személyéről pedig legkésőbb őszig dönteni kell - hangsúlyozta.

Kerecsényi Zoltán, a DK választókerületi elnöke örömét fejezte ki a Fő tér átadásával kapcsolatban. Mint mondta, a fideszes városvezetés pályázott annak idején Európai Uniós forrásokra, melyet az akkori mszp-s kormányzat támogatott. - A Fő tér egy közös siker, bízunk benne, hogy ezzel párhuzamosan az itt élők életkörülményei is javulnak és több munkahely létesül - fogalmazott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék