Városlista
2020. január 23, csütörtök - Zelma

Hírek

2019. Október 09. 16:59, szerda | PR

Üzlethelyiséget keresel? Mutatjuk, mire figyelj!

Üzlethelyiséget keresel? Mutatjuk, mire figyelj!

Egy üzlet elhelyezkedése kulcsfontosságú a vállalkozás sikerében. A helyszín és a bérleti díj mellett azonban vannak más fontos tényezők, amiket mérlegelni kell a szerződés megkötése előtt.

Kevéssé ismert tény, hogy a McDonalds igazi értékét nem a sült krumpli és a hamburger eladásból származó bevétele, hanem a kulcsfontosságú helyszíneken megszerzett ingatlanok értéke adja. Egy jól megválasztott üzlethelyiséggel szárnyra kaphat vállalkozásunk, de akár csődbe is mehet, ha nem gondoljuk át alaposan, hol indulunk neki a működésnek.

Budapesten számtalan bérelhető üzlethelyiség várja új gazdáját, de nem minden üzlethelyiség alkalmas egyformán mindegyik cég számára. Összeszedtük a legfontosabb szempontokat, amiket mérlegelni kell.

Milyen jellegű üzletet akarsz indítani?

Nem mindegy, hogy bolthelységre van szükséged, vagy büfét akarsz nyitni, esetleg műkörmös szalont nyitsz. Ha a látvánnyal csalogatsz, akkor fontos az utcai, nagyméretű kirakat. Ha elsődlegesen webáruházad van és csak átvételi pont kell, tökéletes egy aprócska, udvari helyiség.

Milyen forgalom jár az ingatlan körül?

Érdemes letesztelni, hogy a nap melyik szakaszában van egy adott környéken forgalom. Vannak lakóparkok, alvóvárosok, ahova aludni járnak haza az emberek, más környéken viszont éppen a délutáni, esti forgalom hiányzik. Ha külföldi kliensekre számítasz, érdemes alaposan bejárni a környéket, mert a legtöbb turista szigorúan csak a látnivalók előtt és körül sétál el, két utcára már hiába viszel nekik kínálatot.Milyen a környék?

Ha pláza van a környéken, az sok kis üzletnek rossz hír. Viszont nagy irodaházak kiváló lehetőséget jelentenek gyorsbüfék, kávézók számára. Egy jellemzően butikokra épülő környéken jó ötlet lehet a szépségszalon, mert a ruhás üzletsor mellé remekül passzol és nem konkurál.

Kérdezzünk utána a környéken tervezett fejlesztéseknek. Vannak Facebook csoportok, ahol naprakész információkat kaphatunk a budapesti ingatlanfejlesztésekről, vagy rendezési tervekről.

Mit tesz lehetővé az üzlethelyiség?

Nem csak az alapterületet kell megnézni. Előfordulhat, hogy kisebb átalakításokra lenne szükség az ideális kialakításhoz. Ha ez nem lehetséges vagy azért, mert a tulaj nem engedi, vagy mert az ingatlanban nem lehet kialakítani, akkor tovább kell keresgélni.

Piszkos anyagiak

A budapesti kerületek között óriási különbség van a bérleti díjak összegében. Hiába tudnánk többet keresni a belvárosban, ha nem fér bele a költségvetésbe a bérleti díj összege. Érdemes legalább egy évre előre kalkulációt készíteni, hogy milyen díjakat tudunk kigazdálkodni a bevételünkből.

Üzlethelyiség esetében általában hosszútávú szerződéseket kötnek a tulajdonosok. Fontos előre tisztázni, hogy a bérleti szerződés esetleges felbontása miatt milyen pénzügyi szankciók vannak.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 18. 09:31, szombat | PR

12 érdekes sport tény a nagyvilágból

Azok a személyek, akik szeretik a sportot, bizonyára nem csak a meccseket és egy-egy bajnokságot szeretnek végig izgulni, ha a sporttal kapcsolatos tényeket is szeretik olvasgatni.

2020. Január 07. 20:26, kedd | PR

Mennyi az annyi? - A nagy kazán választás

Ha melegre gondolunk, elsőként jut eszünkbe a gázbojler. Amennyiben pedig költséghatékony vagy környezetbarát megoldásra gondolunk, felkerül a listánkra az elektromos bojler és a hőszivattyú is.

2020. Január 07. 20:25, kedd | PR

Szőrmével a téli hideg ellen

A téli évszakok nem csak a környezet, hanem az öltözködésünk szempontjából is szürkébbek.

2019. December 20. 14:28, péntek | PR

Közkívánatra: 2020-ban tovább dübörög az Open Road Fest

Hazánk legnagyobb motoros és zenei fesztiválja az Open Road Fest 2020. június 10. és 14. között kerül megrendezésre Alsóörsön.