Városlista
2019. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2019. Október 09. 16:59, szerda | PR

Üzlethelyiséget keresel? Mutatjuk, mire figyelj!

Üzlethelyiséget keresel? Mutatjuk, mire figyelj!

Egy üzlet elhelyezkedése kulcsfontosságú a vállalkozás sikerében. A helyszín és a bérleti díj mellett azonban vannak más fontos tényezők, amiket mérlegelni kell a szerződés megkötése előtt.

Kevéssé ismert tény, hogy a McDonalds igazi értékét nem a sült krumpli és a hamburger eladásból származó bevétele, hanem a kulcsfontosságú helyszíneken megszerzett ingatlanok értéke adja. Egy jól megválasztott üzlethelyiséggel szárnyra kaphat vállalkozásunk, de akár csődbe is mehet, ha nem gondoljuk át alaposan, hol indulunk neki a működésnek.

Budapesten számtalan bérelhető üzlethelyiség várja új gazdáját, de nem minden üzlethelyiség alkalmas egyformán mindegyik cég számára. Összeszedtük a legfontosabb szempontokat, amiket mérlegelni kell.

Milyen jellegű üzletet akarsz indítani?

Nem mindegy, hogy bolthelységre van szükséged, vagy büfét akarsz nyitni, esetleg műkörmös szalont nyitsz. Ha a látvánnyal csalogatsz, akkor fontos az utcai, nagyméretű kirakat. Ha elsődlegesen webáruházad van és csak átvételi pont kell, tökéletes egy aprócska, udvari helyiség.

Milyen forgalom jár az ingatlan körül?

Érdemes letesztelni, hogy a nap melyik szakaszában van egy adott környéken forgalom. Vannak lakóparkok, alvóvárosok, ahova aludni járnak haza az emberek, más környéken viszont éppen a délutáni, esti forgalom hiányzik. Ha külföldi kliensekre számítasz, érdemes alaposan bejárni a környéket, mert a legtöbb turista szigorúan csak a látnivalók előtt és körül sétál el, két utcára már hiába viszel nekik kínálatot.Milyen a környék?

Ha pláza van a környéken, az sok kis üzletnek rossz hír. Viszont nagy irodaházak kiváló lehetőséget jelentenek gyorsbüfék, kávézók számára. Egy jellemzően butikokra épülő környéken jó ötlet lehet a szépségszalon, mert a ruhás üzletsor mellé remekül passzol és nem konkurál.

Kérdezzünk utána a környéken tervezett fejlesztéseknek. Vannak Facebook csoportok, ahol naprakész információkat kaphatunk a budapesti ingatlanfejlesztésekről, vagy rendezési tervekről.

Mit tesz lehetővé az üzlethelyiség?

Nem csak az alapterületet kell megnézni. Előfordulhat, hogy kisebb átalakításokra lenne szükség az ideális kialakításhoz. Ha ez nem lehetséges vagy azért, mert a tulaj nem engedi, vagy mert az ingatlanban nem lehet kialakítani, akkor tovább kell keresgélni.

Piszkos anyagiak

A budapesti kerületek között óriási különbség van a bérleti díjak összegében. Hiába tudnánk többet keresni a belvárosban, ha nem fér bele a költségvetésbe a bérleti díj összege. Érdemes legalább egy évre előre kalkulációt készíteni, hogy milyen díjakat tudunk kigazdálkodni a bevételünkből.

Üzlethelyiség esetében általában hosszútávú szerződéseket kötnek a tulajdonosok. Fontos előre tisztázni, hogy a bérleti szerződés esetleges felbontása miatt milyen pénzügyi szankciók vannak.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 22. 17:13, kedd | PR

Munkahelyi étkeztetéssel bővítette tevékenységi körét a Jánosik és Társai Kft.

Jánosik és Társai Kft. egy évvel ezelőtt létrejött étkeztetési üzletága idén ősszel elnyerte a Siemens Gas and Power Budapesti Transzformátorgyár dolgozóinak és vezetőségének bizalmát.

2019. Október 16. 13:30, szerda | PR

Szilveszter Bécsben: 3+1 hely, amit ne hagyj ki

Legkésőbb október környékén, de már azelőtt is érdemes elgondolkodni, hogy hol, kivel és milyen módon fogjuk tölteni a szilvesztert.

2019. Október 16. 13:23, szerda | PR

Női nadrág, női blúz, női felső – a Tchibo webáruház heti ajánlatából szemezgettünk

A Tchibo webáruháznak hetente változó kínálata van, ezen a héten női ruhák érkeztek, ezek közül válogattunk most.

2019. Október 16. 00:29, szerda | PR

Top 5 gyakorlat, ha formás fenékre vágysz

Ha az újévi fogadalmak nem is, az első napsugarak mindig magukkal hozzák a megújulási vágy szelét. Ami a férfiak számára általában a gyúrást jelenti, az a nőknél a narancsbőr eltüntetésében -