Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Június 02. 14:48, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Üzenet a múltból - Több mint száz éves felirat bukkant elő az Árok utcában

Üzenet a múltból - Több mint száz éves felirat bukkant elő az Árok utcában

Néhány héttel ezelőtt, az Árok utcában lebontottak egy lakóházat, melynek szomszédságában álló épület (ma a Közszolg épülete) falán érdekes felirat sejlik fel.

Nehezen kivehető már az írás, de némi keresgélés után rábukkantunk. Az épületben egykor Fehér Lóhoz névre keresztelt, tágas udvarral és kocsiszínnel rendelkező fogadó állt.

A Pápai Közlöny 1895-ös számában egy hirdetést is találtunk, melynek szövegét mindenképpen érdemes elolvasni. Mennyit változott azóta a kereskedelem és a hirdetések nyelvezet...

"Van szerencsém Pápa város és vidéke közönségén tudomására hozni,hogy az Árok utcában levő Fehér lóhoz címzett vendéglöt átvettem és saját kezelésem alatt azt tovább folytatom.
Vendéglőm nemcsak Pápa város de főleg- a vidéki közönség kényelmére van berendezve, amennyiben tágas udvar 40 lóra való istálló, kocsiszín áll a közönség rendelkezésére.
ízletes ételek, hamisítatlan italok és jutányos árakat tűztem ki elvül s remélem, hogy ezek által a közönség pártfogását kiérdemelendem.
Magamat Pápa város és vidéke közönsége jóindulatába ajánlom és maradok
Teljes tisztelettel
Sinkö György
vendéglős."

Egy hirdetés pár héttel későbbről

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.