Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2015. Február 18. 09:17, szerda | Helyi sport
Forrás: veol.hu

Üres a bankszámla, a szakadék szélén a PSE

Üres a bankszámla, a szakadék szélén a PSE

Gyakorlatilag üresek a Pápai Sportegyesület (PSE) előző elnöke által kezelt egyesületi bankszámlák, és a korábbi sportvezető továbbra sem hajlandó segítséget nyújtani a kialakult kaotikus helyzet megoldásában - írja a veol.

A szövevényes ügy egyik nagy kérdését a PSE és a vízilabda-szakosztály bankszámlájának egyenlege jelentette. Kovács Kristóf, PSE nemrég kinevezett új elnök a Naplónak nyilatkozva elmondta,amíg az új elnök nem kerül bejegyzésre, addig az egyesület számláihoz a jelenleg bejegyzett elnök, Stemmer István, illetve a PSE atlétika-szakosztályának vezetője,Kis Károly együttes aláírók férhetnek hozzá. Stemmerrel még mindig nem lehet kapcsolatot teremteni, ezért az atléták vezetője kért információkat a bankszámlákról.

– Kis Károlynak az egyesület számláinak egyenlegeirőlszámoltak be a pénzintézetben. Ezek az információk hozzám is eljutottak. A PSE bankszámláján egy öt, míg avízilabda-szakosztályén egy négy számjegyű összeg található. Ez lényegesen kevesebb annál, mint amennyinek szerintünk lenni kellene rajta. Amint hivatalosanhozzáférhetek a számlákhoz, az elmúlt hónapokra, évekre visszamenőleg le tudom kérni a számlakivonatokat – tájékoztatott Kovács Kristóf. Hangsúlyozta:elengedhetetlen, hogy megtörténjen az elszámolás a vízilabdások elmúlt két idénybeli társasági adós (TAO) pályázatairól, hiszen ennek hiányában a különféle szankciókés az anyagi ellehetetlenülés következményeképpen biztosan megszűnik a Pápai Sportegyesület. – Viszont a helyzet rendezéséhez Stemmer István segítségére,együttműködésére is feltétlenül szükség van, ugyanis rendelkezésünkre kell bocsájtania az egyesület hivatalos iratait, számláit, az egyes pályázati, támogatásidokumentumait. A február hatodikairendkívüli közgyűlésen erre hivatalosan is felszólítottuk – fűzte hozzá a PSE fiatal elnöke.
A helyzetet súlyosbítja, hogy az elmulasztott pályázati elszámolásokon túl a korábbi elnök tevékenykedése alatt tetemes adósságot halmozott fel az egyesület. A mármárkilátástalan szituáció egyik megoldása lehetne, hogy a vízilabdázók – a sakkozók példáját követve – kilépnek a PSE-ből, és tiszta lappalfolytatják a működésüketegy új egyesületben. Kovács Kristóf elmondása szerint ez a variáció azért nem lenne előnyös számukra, mivel az újonnan alapított sportegyesületek két évig nemvehetnek részt TAO-pályázatban, és a vízilabda-szakosztály működésének alapját 2012 óta a társasági adó nyújtotta kedvezmények jelentik. Tehát nagyon úgy tűnik,egyelőre a 22-es csapdájába kerültek a pápai pólósok.

Címkék: csőd, vizilabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 17:59, kedd | Helyi

Grőber Attila: A turizmus és a kultúra területén is kihasználatlanok a város adottságai

Az Élhető és Gyarapodó Városért Egyesület, valamint ellenzéki pártok polgármesterjelölte szerint a város egyik kitörési pontja lehetne a turizmus.

2024. Május 21. 14:28, kedd | Helyi

Autóbusz, furgon és személyautó karambolozott Tapolcafőnél

A baleset helyszínére mentőhelikopter is érkezett, de a tűzoltók is dolgoznak a mentés során.

2024. Május 21. 13:47, kedd | Helyi

Baleset a 83-ason, teljes az útzár!

Baleset történt a 83-as főúton, Tapolcafő után, a döbröntei elágazónál. A rendőrök visszafordítják az autósokat.

2024. Május 21. 12:18, kedd | Életmód

Filmrészletek kerültek elő az Egri csillagok első filmváltozatából

Az Egri csillagok első filmváltozatának több filmdarabkája került elő az egykori főszereplő hagyatékából, aki Vicuskát alakította az 1923-ban forgatott produkcióban.