Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Május 03. 13:18, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelem

Ünnepi állománygyűlés, Szent Flórián tiszteletére

Ünnepi állománygyűlés, Szent Flórián tiszteletére

E mondattal zárta beszédét a szónok a veszprémi Vármegyeházán rendezett tűzoltónapi ünnepségen. Május negyedike Szent Flórián, a tüzes mesterségek, így a tűzoltók és a kéményseprők patrónusának napja. Ebből az alkalomból a hagyományoknak megfelelően ünnepi állománygyűlésen emlékezett meg Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság védőszentjéről. A Vármegyeháza Szent István termében tartott rendezvényen elismerést vettek át a katasztrófavédelem arra érdemes tagjai.

A május harmadikán megrendezett ünnepi állománygyűlést megelőzően Kapuvári Viktória tűzoltó ezredes, gazdasági igazgatóhelyettes, Kovács Péter tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő, valamint Rauch József tűzoltó alezredes, veszprémi kirendeltségvezető, és a Veszprémi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka, Nádai Tamás tűzoltó alezredes megkoszorúzták a veszprémi várfalban elhelyezett Szent Flórián-szobrot.

Az ünnepi állománygyűlés nyitányaként, a Vármegyeházán Porga Gyula, Veszprém polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket. Hangsúlyozta, a tűzoltói hivatást, a tűzoltószakmát a biztonság, hősiesség és önfeláldozás jellemzi. A tűzoltókat övező bizalmat, és pozitív társadalmi megítélést munkájukkal vívják ki. Kiemelte ugyanakkor, hogy az előzőek mellett a fegyelem is sajátja Flórián lovagjainak, hiszen „fegyelem nélkül az a munka, amit a tűzoltók végeznek, csak öncélú hősieskedés.” Beszéde végén Porga Gyula megköszönte a lánglovagok munkáját, majd méltatta a korábbi igazgató, Dányi Béla nyugalmazott tűzoltó dandártábornok szakmai tevékenységét, és átnyújtotta számára Veszprém város ajándékát azért a közel nyolc éves munkáért, melyet a vármegye szolgálatában, védelmének igazgatásában tett.

A polgármester szavait követően beszédet mondott Horváth Sándor tűzoltó alezredes, pápai tűzoltóparancsnok. A parancsnok a lánglovagok védőszentje életének bemutatásával kezdte megemlékező gondolatait, kitért azokra a legendákra, melyek alapján Szent Flórián a tűzoltók patrónusa lett. Kiemelte, hogy a tűzoltók munkájában a hit mellett a hivatástudat a legfontosabb, ahogy megfogalmazta, „a jövő tűzoltója birtokában lehet a tudásnak, segíthetik a munkáját a legkiválóbb felszerelések, ha a lényéből hiányzik a hivatástudat, sosem fog elődei örökébe lépni.” Aláhúzta azt az üzenetet, hogy „rohanó világunkban arra is kell az időt áldozni, hogy a hivatás szeretetét továbbadjuk!”

A megemlékező gondolatokat követően Kapuvári Viktória tűzoltó ezredes, a rendezvény elöljárója, valamint azon városok vezetői, ahol hivatásos tűzoltó-parancsnokságok működnek, köszöntötték és elismerésben részesítették a szakmailag kiemelkedő tevékenységet végzett tűzoltókat, valamint a funkcionális szervezeti egységek legkiválóbb munkatársait.

Az elismerésben részesült valamennyi kollégának ezúton is gratulál a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság teljes személyi állománya!

Fotó: Csondor Henrietta tűzoltó hadnagy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.