Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Május 29. 14:09, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Unger Tamás: A stadionra kapott pénzt nem lehet másra költeni

Unger Tamás: A stadionra kapott pénzt nem lehet másra költeni

Az alpolgármester arra a jobbikos felvetésre reagált, mely szerint a Perutz-stadion felújítását fel kellene függeszteni. Az alpolgármester szerint vagy a stadionra költik a pénzt, vagy semmire.

A politikus szerint a jobbikos javaslat alkalmas a lakosság félrevezetésére, hiszen azt a látszatot kelti, hogy a stadion felújítására kapott összeget az önkormányzat másra is elkölthetné. - Ez a forrás egy olyan célzott támogatás, amelyet az önkormányzat csak adott célra használhat fel, bármely egyéb közcélra történő részleges vagy teljes átcsoportosítására nincs lehetőség, ez a pénz a Magyar Labdarúgó Szövetség által koordinált, kormányhatározatban lefektetett fejlesztési keret része. Süle Zsoltnak, mint önkormányzati képviselőnek ezt tudnia kell - fogalmazott Unger Tamás.

A városvezető elmondta, a stadionrekonstrukciós program célja egyébként nem elsősorban az, hogy a bajnoki mérkőzéseket jobb körülmények között lehessen játszani, hanem hogy európai színvonalú stanionokban akár nemzetközi tornákat is lehessen lebonyolítani. - Aki a stadionfelújítás ellen kampányol, az azért kampányol, hogy a város nem saját költségén, tulajdonképpen térítésmentesen komoly, komplex sportfejlesztéstől essen el. Süle Zsolt miért a saját városa ellen dolgozik? Nem ismerünk más olyan települést, ahol az önkormányzati képviselők ezt tennék. Miért próbálja szándékosan félrevezetni a pápaiakat - tette fel kérdéseit Unger Tamás.

Felvetésünkre, mely szerint Süle Zsolt azt is javasolta, hogy Pápáról származó országos politikusok a parlamentben kezdeményezzék a források átcsoportosítását, úgy reagát, hogy semmi garancia nincs arra, hogy a stadionfejlesztési forrásokból esetlegesen kikerő, a pápai stadion felújítására szánt összeg, szintén Pápára kerüljön, más célra. Ezért mondjuk, hogy ez a javaslat egy csúsztatáson alapul a Jobbik részéről - tudtuk meg az alpolgármesteről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.