Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. November 07. 09:34, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Ülésezett a Pápa Városi Baleset-megelőzési Bizottság

Ülésezett a Pápa Városi Baleset-megelőzési Bizottság

A Pápa Városi Baleset-megelőzési Bizottság 2017. október 31-én délután tartotta őszi ülését a Pápai Rendőrkapitányságon.

Az értekezletet Szappan Csaba rendőr alezredes kapitányságvezető a Bizottság elnöke nyitotta meg. Elmondta, hogy az ülés központi témája az őszi megváltozott időjárási körülményekhez történő alkalmazkodás fontossága a közlekedésben. Kérte a tagokat, hogy népszerűsítsék a téli gumiabroncsok használatát, valamint hívják fel a figyelmet a gyakorta rossz látási- és útviszonyoknak megfelelő sebesség és követési távolság helyes alkalmazására. Ezt követően Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes megelőzési előadó az országos „Látni és látszani 2017 – egymásért” elnevezésű közlekedésbiztonsági program nyújtotta előnyöket és a kapitányság ahhoz kapcsolódó nyereményjátékát ismertette. Kiemelte, hogy az akció 2017. december 8-ig lehetőséget biztosít a gépjárművek világító- és jelzőberendezéseinek, valamint szélvédőjének ingyenes átvizsgálására, valamint a vezetői engedéllyel rendelkezők látásának díjmentes ellenőrzésére. A programhoz Pápán két szerviz és két optika is csatlakozott. Dr. Varga Balázs rendőr alezredes közlekedésrendészeti osztályvezető a 2017. november 19-én délután megrendezendő kerékpáros emléktúrára hívta meg a tagokat, amely túrát immár harmadik alkalommal szervezi meg a Pápai Rendőrkapitányság a közúti balesetek áldozatainak emlékére.

Az értekezlet a tagok hozzászólásaival, kérdéseivel és észrevételeivel zárult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.