Városlista
2023. március 28, kedd - Gedeon, Johanna

Hírek

2023. Január 26. 14:34, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu

Újra Wass Albert felolvasóest Pápán!

Újra Wass Albert felolvasóest Pápán!

Az idei évben újra megrendezésre kerül a Wass Albert Felolvasóest Pápán.

A program az Edvy malom fogadóban (Pápa, Gyimóti út 91.) lesz, 2022. február 24-én 18-órától. A szervező, a Hét Csillag Egyesület, a rendezvénnyel csatlakozik a több mint 19 éve Debrecenben indult Wass Albert felolvasómaraton programjához, aminek köszönhetően szerte a Kárpát-medencében egyszerre hangzanak fel Wass Albert szavai.

Pápán immár a tizenötödik alkalommal csatlakoznak a kezdeményezéshez. A rendezvényt több civil szervezet is támogatja közreműködésével. A felolvasások mellett a PRK Tánc-Lánc AMI, a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület, az Allegro AMI népzenekar is színesíti a programot.

A rendezvényen megemlékeznek Bartha József nagytiszteletű úrról, aki a tavalyi év végén jobblétre szenderült. Bartha József a holtmarosi közösség lelkészeként és az erdélyi Czegei Wass Albert Alapítvány vezetőjeként a kezdetektől segítette és támogatta a rendezvényt, és több alkalommal személyesen is megtisztelte azt jelenlétével. Az este folyamán a családja számára gyűjtést tartanak és ehhez minden hozzájárulást sok szeretettel fogadnak.

Aki tevékenyen csatlakozna a programhoz, tehát vállal felolvasást, az február 20-ig jelentkezhet, a 06-70-2444-734-es telefonszámon vagy az info@7csillag.hu e-mail címen. A regisztrációnál a név és az elérhetőségek mellett fel kell tüntetni az előadni kívánt mű címét is. A program előreláthatólag kettő 50 perces blokkból áll majd, 15 perces szünetekkel.

A rendezvény mindenki számára ingyenesen látogatható.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 28. 17:27, kedd | Helyi

Új Mercedes és Volvo buszokat kap a megye, Pápára is jut belőlük

Huszonegy új autóbuszt állít forgalomba Veszprém vármegyében a Volánbusz.

2023. Március 28. 15:54, kedd | Helyi

Légpuskával fejbelőtt egy macskát az egyik Pápa-környéki településen

Állatkínzás miatt nyomoznak a pápai rendőrök, akik gyanúsítottként hallgattak ki egy 74 éves Pápa-környéki férfit.

2023. Március 28. 14:40, kedd | Helyi

Visszakapta a pápai kislány az ellopott kerékpárját

Egy 18 éves fiatal lopta el a bringát.

2023. Március 28. 14:15, kedd | Helyi

Vihar: Pápán autóra dőlt egy fa

Az erős szél miatt az átlagosnál több beavatkozása volt tegnap a Veszprém vármegyei tűzoltóknak, a pápaiak vonultak a legtöbbször, összesen 9 alkalommal.