Városlista
2020. július 4, szombat - Ulrik

Hírek

2018. Április 27. 14:09, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Újra vásártérré változhat a Fő tér

Újra vásártérré változhat a Fő tér

A piac újjáépítése miatt azt tervezik, hogy a Fő téren kapna helyet a vásár ideiglenesen, vagy ha beválik, egyes napokon akár véglegesen.

Korábban is így volt

Áldozó Tamás polgármester úgy fogalmazott az utóbbi években vitákat generáló új Fő tér kapcsán, hogy az hit kérdése. - Aki hisz a Fő térben és hisz a városban, az szerintem örömmel látta a változásokat. Aki meg másként gondolkodik, az máshogy. Elég világos a különbség a régi és az új tér között. A kérdés lényege az, hogy kiknek építünk főteret? Az autóknak és akkor egy nagy parkoló közepén áll a Nagytemplom, vagy lehetőséget biztosítunk az embereknek arra, hogy ők használják. Az össze európai tendencia az utóbbi irányba mutat, ami egyébként visszatérés a jóval korábbi állapotokhoz, hiszen egykor a pápai Fő tér fő funkciója a vásártér volt. Úgy látjuk, hogy ebben még nagy lehetőségek vannak a következő időszakban - mondta el a városvezető.

Mint ismeretes, a pápai piac uniós forrásból fog újjáépülni, így lesz egy teljes olyan év, hogy a piac területe munkaterületté válik. Ebben az egy évben is biztosítani kívánja az önkormányzat a piaci funkciókat és felmerült az a lehetőség, hogy ne a várkerti parkoló, hanem a Fő tér biztosítsa a piac helyszínét. A terv előkészítése már zajlik, de a város képviselő-testülete is tárgyalni fog még róla.

A Fő tér szépítése kapcsán a városvezető elmonda, tudatos munka kezdődött meg az elmúlt években Pápán a virágosítás és a zöld területek rendezése kapcsán. Vannak olyan területek a városban, amelyek példásan rendezettek, hiszen az ott lakók is sajátjuknak érzik, ugyanakkor egyes helyeken ennek nyomát sem látni. - Mi azt szeretnénk, ha mindenhol egységesen szép és virágos legyen a város és erre egyre több pénzt is fordítunk - fogalmazott Áldozó Tamás.

Bakó István, a Városgondnokság igazgatója elmondta, a tavaszi munkálatok során megtisztították a korsós lány szökőkutat, több ezer virágot ültettek ki a zöld szigetekre és a virágládákba, elszállították a jégpálya hűtőházát, illetve folyamatban van a szökőkutak beüzemelése. Az igazgató örömét fejezte ki, hogy a tavalyi évhez képest jóval kevesebb virágot loptak el a Fő térről.

Péntek Árpád szintén megtekintette a tavaszi munkálatokat. Az önkormányzati képviselő örömét fejezte ki a virágosítások kapcsán, és mint mondta, a lakosságtól is pozitív visszajelzéseket kapott a jégpálya környékén elhelyezett konténeres fák, illetve a virágoszlopok miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 03. 16:01, péntek | Helyi

Köszönet az egészségügyi és a szociális dolgozóknak – Semmelweis-nap Döbröntén

Rendhagyó helyszínen, a pápai önkormányzat döbröntei turistaházának udvarán gyűltek össze Semmelweis-napon a Pápa és környéke egészségügyi és szociális ellátó intézményeinek munkatársai.

2020. Július 03. 15:03, péntek | Helyi

Vádat emeltek a férfi ellen, aki egy másik autó rendszámát szerelte fel a kocsijára

A Pápai Járási Ügyészség egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette miatt emelt vádat azzal a 29 éves férfival szemben, aki, hogy gépkocsijával közlekedni tudjon, arra egyik másik jármű rendszámtábláit szerelte.

2020. Július 03. 10:15, péntek | Helyi

Skriba Máté újra Perutz mezben

A 28 éves, korábbi utánpótlás-válogatott támadó, Skriba Máté Pápán folytatja pályafutását.

2020. Július 03. 08:11, péntek | Helyi

Legyen a futás ünnep - Szombaton adják át az új futókört a Külső-Várkertben

Az egy kilométer hosszú, rekortán borítású futópálya átadó ünnepségét szombaton délelőtt tartják meg.