Városlista
2022. augusztus 16, kedd - Ábrahám

Hírek

2018. Április 27. 14:09, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Újra vásártérré változhat a Fő tér

Újra vásártérré változhat a Fő tér

A piac újjáépítése miatt azt tervezik, hogy a Fő téren kapna helyet a vásár ideiglenesen, vagy ha beválik, egyes napokon akár véglegesen.

Korábban is így volt

Áldozó Tamás polgármester úgy fogalmazott az utóbbi években vitákat generáló új Fő tér kapcsán, hogy az hit kérdése. - Aki hisz a Fő térben és hisz a városban, az szerintem örömmel látta a változásokat. Aki meg másként gondolkodik, az máshogy. Elég világos a különbség a régi és az új tér között. A kérdés lényege az, hogy kiknek építünk főteret? Az autóknak és akkor egy nagy parkoló közepén áll a Nagytemplom, vagy lehetőséget biztosítunk az embereknek arra, hogy ők használják. Az össze európai tendencia az utóbbi irányba mutat, ami egyébként visszatérés a jóval korábbi állapotokhoz, hiszen egykor a pápai Fő tér fő funkciója a vásártér volt. Úgy látjuk, hogy ebben még nagy lehetőségek vannak a következő időszakban - mondta el a városvezető.

Mint ismeretes, a pápai piac uniós forrásból fog újjáépülni, így lesz egy teljes olyan év, hogy a piac területe munkaterületté válik. Ebben az egy évben is biztosítani kívánja az önkormányzat a piaci funkciókat és felmerült az a lehetőség, hogy ne a várkerti parkoló, hanem a Fő tér biztosítsa a piac helyszínét. A terv előkészítése már zajlik, de a város képviselő-testülete is tárgyalni fog még róla.

A Fő tér szépítése kapcsán a városvezető elmonda, tudatos munka kezdődött meg az elmúlt években Pápán a virágosítás és a zöld területek rendezése kapcsán. Vannak olyan területek a városban, amelyek példásan rendezettek, hiszen az ott lakók is sajátjuknak érzik, ugyanakkor egyes helyeken ennek nyomát sem látni. - Mi azt szeretnénk, ha mindenhol egységesen szép és virágos legyen a város és erre egyre több pénzt is fordítunk - fogalmazott Áldozó Tamás.

Bakó István, a Városgondnokság igazgatója elmondta, a tavaszi munkálatok során megtisztították a korsós lány szökőkutat, több ezer virágot ültettek ki a zöld szigetekre és a virágládákba, elszállították a jégpálya hűtőházát, illetve folyamatban van a szökőkutak beüzemelése. Az igazgató örömét fejezte ki, hogy a tavalyi évhez képest jóval kevesebb virágot loptak el a Fő térről.

Péntek Árpád szintén megtekintette a tavaszi munkálatokat. Az önkormányzati képviselő örömét fejezte ki a virágosítások kapcsán, és mint mondta, a lakosságtól is pozitív visszajelzéseket kapott a jégpálya környékén elhelyezett konténeres fák, illetve a virágoszlopok miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 15. 13:42, hétfő | Helyi

156 gyorshajtót szűrtek ki a rendőrök megyénkben a razzia során

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2022. augusztus 8-14. között Speed elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozott.

2022. Augusztus 13. 11:03, szombat | Helyi

Az egyik pápai áruház parkolójában várták az érdeklődőket a rendőrök

A rendőrök egy helyi áruház parkolójában várták a rendőri hivatás és a szerződéses határvadász szolgálat iránt érdeklődőket.

2022. Augusztus 11. 19:22, csütörtök | Helyi

Újabb csőtörés a Vásár utcában

A 300-as főnyomócső tört el ismét, a víztorony kiürült, így rövid ideig akadozhat a vízszolgáltatás a város egyes pontjain.