Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Szeptember 22. 08:41, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Honvédelem.hu

Újra MiG-21-esek szálltak le a pápai légibázison!

Újra MiG-21-esek szálltak le a pápai légibázison!

Üzemanyag-vételezés miatt érkezett az MH Pápa Bázisrepülőtérre a román légierő két MiG-21 Lancer típusú vadászrepülőgépe szeptember 16-án, illetve 20-án.

Nosztalgikus pillanat volt a két vadászrepülőgép érkezése, hiszen 21 éve landolt utoljára MiG-21-es a pápai betonon. Egykor ez a típus alkotta a magyar légierő gerincét, és így Pápán is nagy számban szolgáltak a 47. Pápa Harcászati Repülőezred és jogelőd szervezetei kötelékében.

A román légierőhöz tartozó gépek a franciaországi luxeuili repülőnapon vettek részt, és üzemanyagtöltés céljából szálltak le a pápai repülőtéren. A bázison Magasy Zsolt ezredes, bázisparancsnok üdvözölte a pilótákat.

Az MH Pápa Bázisrepülőtéren dolgozó katonák büszkék a katonai szervezet múltjára, valamint arra, hogy egykor több mint nyolcvan MiG-21-es vadászgép szolgált az alakulatnál. Ezt mutatja az is, hogy 2019-ben egy muzeális MiG-21-es került az egyik pápai körforgalomba, amely azóta a város látképének szerves része lett, valamint tavaly nyáron fejeződött be a 9307-es oldalszámú repülőgép felújítása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék