Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Április 04. 17:39, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Újra Kovács József az MSZP helyi elnöke

Újra Kovács József az MSZP helyi elnöke

Miután a korábbi elnök, Grőber Attila átlépett a DK-ba, tisztújítást tartottak a szocialisták, akik egyúttal arra kérik a korábbi elnököt, hogy adja vissza a mandátumát, a megyei közgyűlésben.

Mint arról korábban beszámoltunk, Grőber Attila nem a szocialista párt, hanem a Demokratikus Koalíció színeiben indul a jövő évi önkormányzati választáson. Az MSZP helyi szervezete a mai napon tisztújítást tartott és Kovács Józsefet választotta a helyi szervezet elnökének, jelentette be Hartmann Ferenc. Az MSZP Veszprém megyei elnöke hozzátette, levélben kérték Grőber Attilát, hogy az MSZP színeiben szerzett megyei önkormányzati mandátumát adja vissza.

A mai napon megtartott tisztújításon döntöttek a megyei elnökség új delegáltjáról is, visszatér Gőgös Zoltán, a szocialista párt korábbi alelnöke, az országos választmányba pedig egy fiatalt, dr. Jádi Olivért választották.

Hartmann Ferenc a történtek ellenére az összefogás jelentőségét hangsúlyozta és arról beszélt, hogy a céljuk továbbra is az, hogy minél több önkormányzati pozíciót vegyenek el a Fidesztől és demokratikusan működő városok jöjjenek létre, ebben pedig civilek közreműködésére is számítanak. A helyi együttműködésről a helyi szervezet dönt - hangsúlyozta.

Kérdésünkre a megyei elnök elmondta, Grőber Attila pápai képviselő-testületben szerzett mandátumának visszaadását nem kérték, azért a politikus - ugyan az MSZP közreműködésében - de megdolgozott. Ezt egyfajta gesztusként is lehet értelmezi - mondta Hartmann Ferenc.

Kovács József köszönetet mondott a tagság bizalmáért. Mint mondta, ősszel el fognak kezdődni az együttműködési tárgyalások az ellenzéki pártokkal, így a DK-val is. A frissen megválasztott elnök a későbbi együttműködésre utalva hangsúlyozta, biztos benne, hogy a tárgyalások eredményre fognak vezetni és lesz megegyezés az ellenzéki pártok között, célja, hogy minél jobb pozíciót foglaljon el az MSZP ebben az együttműködésben. A helyi előválasztást azonban kizárta a politikus, az önkormányzati választásokat megelőzően.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.